• Zwakke en teleurstellende wedstrijd

  Na twee weken vrij te zijn geweest, was het voor de vrouwen weer tijd om op zondag een potje te gaan voetballen. Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen v.v. Zwanenburg op het programma. 

  De vrouwen van FC Weesp begonnen erg zwak aan de eerste 20 minuten. Veel balverlies en slechte communicatie gaf Zwanenburg al gauw een 4-0 voorsprong. Vanaf dat moment liepen de vrouwen achter de feiten aan. Tijd om de boel anders te gaan neerzetten. De vrouwen kregen meer rust in het spel en gingen op zoek naar de combinaties. Een aantal keer kwam FC Weesp goed voor het doel maar ze wisten het niet af te maken. 

  In de rust namen de coach en de vrouwen door wat er beter kon en waar het fout ging. In de tweede helft gingen de vrouwen van FC Weesp sterk van start. Ze gingen meer op de helft van Zwanenburg tegen en de 4-1 leek in de maak. Roosje Kemmink werd in het 16 meter gebied door twee vrouwen naar de grond geduwd, wat resulteerde in de penalty. Helaas belandde deze op de paal. 

  De vrouwen van FC Weesp gingen wat vrijer voetballen. Ze wisten dat er niks te verliezen was en gingen achterin vaak 1-1 spelen. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie solo van Sanne van Dalen, die na 2 speelsters te hebben uitgespeeld, de eerste treffer voor FC Weesp binnen schoot sinds 3 maanden. 

  Helaas gaf Zwanenburg nog even gas en tikte er nog 2 doelpunten in. Eindstand 6-1. Een zwaar teleurstellende wedstrijd waarin teveel ruimte werd weggeven waardoor de tegenstander vrij was om te voetballen.

  Volgende week spelen de vrouwen thuis om 14:00 tegen SDZ (1e). Kom allemaal gezellig kijken, de vrouwen kunnen wel wat aanmoediging gebruiken!