• Zondag 18 feb: FC Weesp - VVIJ 0-1

  Ook tegen VVIJ wist FC Weesp geen punten te pakken. De Weespers dragen nu de rode lantaarn alleen, want Abcoude wist koploper NVC een punt af te snoepen.
  Zondag 25 februari wordt de eerder afgelaste uitwedstrijd tegen Hooglanderveen gespeeld, aanvang 14.00 uur.

  FC Weesp - VVIJ 0-1

  FC Weesp begint punten de sprokkelen. Alleen dat doen de concurrenten ook. Dus vandaag wederom een belangrijke thuiswedstrijd tegen VVIJ dat 3 punten meer heeft en daarmee terug te vinden is op de 9e plaats op de ranglijst. Bart Tijnagel en Daan Brandse konden vandaag niet spelen. Dit betekende weer een basisplaats voor Jesse Rijnsburger en Philip Halfhide. De wedstrijd werd gespeeld op een hobbelig veld in een lekker winterzonnetje.

  De wedstrijd begon gelijkwaardig, waarbij VVIJ meer balbezit had. Na een kwartier drong VVIJ meer aan. Eerst een goede vrije trap die Arno Copier behendig tot corner verwerkt. Daarna kwam de spits van VVIJ alleen door; alleen ging zijn inzet net naast. Daarna kwam FC Weesp beter in de wedstrijd zonder echt uitgespeelde kansen te creëren. Het spel bevond zich veel op het middenveld waar vooral Thijs Visser veel van zijn duels won. Op deze maner bleef het een gelijkwaardig duel en leek het ook een doelpuntloze eerste helft te worden. Tot de 43e minuut. De bal werd door de nr 7 van VVIJ van de verdediger van FC Weesp afgesnoept. Hij ging goed door over de linkerkant tot aan de achterlijn en gaf een voorzet op maat op de nummer 10. De nummer 10 schoot de 0-1 behendig binnen. Hierna gingen de ploegen aan de thee.

  Na een kwartier spelen in de 2e helft kwam FC Weesp met een dubbele, aanvallende wissel. Marcin Kmiecik en Rinaigel Ogenio kwamen in het veld op de plaatsen van Rogier van de Nes en Job Vermeulen. Kort erna kreeg FC Weesp direct een grote kans. Een afgevallen bal uit een corner werd schitterend ingeschoten door Jesse Rijnsburger vanaf randje 16. De inzet werd op miraculeuze wijze gered door de nr 8 van VVIJ die bij de 1e paal stond. Ondertussen gaan we  langzaam naar het laatste kwartier van de wedstrijd. De klok werd daarbij de vijand voor FC Weeps. Een volgende kans voor FC Weesp. Een vrije trap vanaf de linkerkant wordt niet lekker weggewerkt door de verdediging van VVIJ. De bal valt voor de voeten van de goed spelende Zaka Lamhamdi. De inzet van Zaka gaat alleen over. Niet veel later wordt de nr 10 van VVIJ wordt in stelling gebracht. Zijn schot gaat richting de bovenhoek, maar Arno Copier stond op zijn post en bracht redding. Ook de volgende kans was voor de VVIJ. De invaller met nr 14 dribbelde langs enkele verdedigers van FC Weesp. Hij passeerde ook de keeper van FC Weesp, maar Marwin Samseer bracht op uitstekende wijze redding op de doellijn. FC Weesp ging opportunistischer spelen. Oseanu Doorn speelde dreigend en kwam nog een aantal keren goed door. Alleen ontbrak mede door het lastig te bespelen veld de eindpass en werden de aanvallen niet omgezet in kansen.

  Het was wedstrijd met veel strijd. Obv het spel zou een gelijkspel meer op zijn plaats zijn, maar VVIJ was vandaag de gelukkigste ploeg en neemt de 3 punten mee naar IJsselstein. FC Weesp gaat op bezoek bij Hooglanderveen. Deze ploeg is terug te vinden op de 6e plaats. Gewoon weer richten op de volgende wedstrijd om daar een goed resultaat te gaan behalen.

  Jullie verslaggever