• FC Weesp - DCG 2-2

    Vandaag stond de 1e thuiswedstrijd van FC Weesp op het programma. DCG was de tegenstander. DCG had de 1e wedstrijd gelijk gespeeld tegen Hooglanderveen. FC Weesp was met een nederlaag begonnen tegen Soest. FC Weesp had 1 personele wijziging t.o.v. vorige week. Rogier van der Nes was niet fit genoeg om te spelen. Marcin Kmiecik startte vandaag in de basis.

    De eerste helft waren de ploegen gelijkwaardig. Hierbij hadden beide ploegen last van de weersomstandigheden waarbij FC Weesp de wind tegen had in de 1e helft. Doordat de ploegen de bal niet in de ploeg hielden, was de bal hoofdzakelijk op het middenveld. De keepers hadden weinig te doen. Toch kwam FC Weesp 1x dichtbij de goal van DCG. Een corner van Daan Brandse werd door Oseanu Doorn ingekopt, maar door een van de verdedigers van DCG van de lijn gehaald. Het leek erop dat de ploegen met een 0-0 stand de rust in zouden gaan. DCG dacht daar anders over. In een omschakelmoment vlak voor rust stuurde DCG de linksbuiten de diepte in. De vleugelspits kon door naar het strafschopgebied, omspeelde een verdediger van FC Weesp en schoot de bal precies in verre hoek. Dus gingen de ploegen met 0-1 de rust in. 

    De tweede helft was duidelijk meer enerverend. Na 10 minuten was de eerste grote kans voor FC Weesp. Marcin Kmiecik stuurde Thijs Visser de diepte in. Het werd een 3 tegen 1 aanval. Thijs dribbelde verder het strafschopgebied in en schoot op goal, maar zijn inzet ging net over. FC Weesp kwam op gelijke hoogte halverwege de 2e helft vanuit een standaardsituatie. Een vrije trap van Daan Brandse werd door Zaka Lamhamdi over de keeper heen gekopt.1-1. Een verdiende gelijkmaker. Daarna volgde grote kansen over en weer. Eerst leverde de keeper van DCG de bal in bij Thijs Visser. Thijs schoot de bal over de keeper heen, alleen naast de goal. Niet veel later ging het mis in de opbouw van FC Weesp. Hierdoor kwam de spits helemaal vrij voor Arno Copier. Gelukkig kon Arno de inzet pareren. Zo ging het over en weer. Tien minuten voor tijd werd Marcin Kmiecik de diepte in gestuurd. Marcin gebruikte zijn lichaam goed en kon door naar het strafschopgebied in. Marcin werd zwaar gehinderd, maar bracht tot Oseanu Doorn in stelling om FC Weesp op voorsprong te schieten. Oseanu schoot de bal alleen net naast. En dan weer door naar de andere kant. De rechtshalf van DCG onderschepte de bal rond de middellijn en met rush langs de lijn en passeerde daar meerdere verdedigers van FC Weesp. Zijn voorzet bereikte een van zijn medespelers, maar gelukkig bracht Zaka Lamhamdi redding en ging de bal over de achterlijn. Zou het dan toch 1-1 blijven? Het antwoord liet niet lang op zich wachten. 3 minuten voor tijd kwam DCG op voorsprong. De ingevallen linksbuiten werd goed de diepte in gestuurd. Zijn voorzet was op maat en werd door de spits binnengeschoten. 1-2. FC Weesp ging op jacht naar de gelijkmaker. Marcin Kmiecik maakte een goede actie en werd daarna gevloerd door een verdediger van DCG. Penalty! Deze werd onhoudbaar binnengeschoten door Milan Geertsma. 2-2. 

    Het was voetbaltechnisch niet heel goed vandaag mede door de weersomstandigheden. Een 2-2 eindstand was een goede weerspiegeling van de wedstrijd. Het eerste punt is binnen. Volgende week verder. Dit zal zijn in de uitwedstrijd tegen VVIJ die vandaag met 5-1 heeft verloren van SCH’44.

    Jullie verslaggever