• Voorjaarscompetitie jeugdteams

  Voorjaarscompetitie categorie B jeugdteams
  Tijdens de winterstop worden alle jeugdteams (behalve JO15-1, JO17-1 en JO19-1 uit de categorie A) opnieuw ingedeeld, rekening houdend met de sterkte van het team, gebaseerd op de prestaties in de najaarscompetitie. In principe bekijkt de KNVB dit en maakt de KNVB de herindelingen. Tot 8 december kunnen we ook wensen indienen bij de KNVB, bijvoorbeeld als een team nu echt te hoog of te laag is ingedeeld. Dit verzoek kan tot uiterlijk 6 december door de trainer gedaan worden aan info@fcweesp.nl (met kopie aan de leeftijdscoördinator en tc@fcweesp.nl).
   
  Voorjaarscompetitie categorie A
  jeugdteamsVoor JO15-1, JO17-1 en JO19-1 (zondag) geldt een andere regeling. Hier wordt ook een nieuwe indeling gemaakt, maar dan gesplitst in promotiepoules voor de hoofdklasse voor de sterkste teams en ‘gewone’ poules voor de andere teams. Onze JO17-1 en JO19-1 hebben een goede kans om in de promotiepoules ingedeeld te worden!
   
  JO14 eenmalig naar zaterdag
  Er is al overleg met de KNVB geweest over de JO14 teams. Deze teams spelen bij FC Weesp standaard op zondag, maar op dit moment zijn er nog weinig zondagteams in hun competities. Hierdoor zijn de onderlinge verschillen soms erg groot, wat ten koste gaat van het voetbalplezier. Omdat er op zaterdag meer JO14 teams spelen, kan de KNVB onze twee teams op zaterdag met meer succes in een passende klasse en poule indelen. Vanuit de ouders is hier geen bezwaar tegen en hebben de meesten ook een voorkeur voor de zaterdag. Het indelen van de JO14 op zaterdag is overigens alleen voor de rest van dit seizoen. Standaard spelen alle FC Weesp teams van JO14 en ouder op zondag. De KNVB verwacht ook dat er volgend seizoen meer JO14 teams zullen zijn die op zondag spelen.
   
  Wedstrijdsecretariaat en Technische Commissie