• Altius Vet 45+ - SC Muiden / FC Weesp  5-1

    Altius Veteranen 45+ - SC Muiden / FC Weesp       5-1

    Ruim een maand geleden speelden we nog verdienstelijk gelijk tegen de gelouterde routiniers van Altius, maar toen deden we nog allemaal een duit in het zakje van het gezamenlijk succes. Vandaag mochten we slechts figureren en hadden onze tegenstander zelfs nodig bij het scoren van onze enige goal. Eigenlijk was het dus 6-0 en als onze sluitpost niet herhaaldelijk effectief handelend had opgetreden hadden we zomaar in de dubbele rode cijfers kunnen eindigen.

    Na vandaag vertoont onze grafiek een vreemde curve. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie voor vandaag de dag en het gaat inderdaad niet allemaal vanzelf. Oké, het was gruwelijk fris en met dooie vingers en tenen is het niet zo fijn ballen, maar daar had de tegenstander ook last van lijkt me. Met wat schoten van afstand en wat aanvallen die uitgingen als een dolende nachtkaars schoten we vrij weinig op en hoe we de echte grote kansen konden missen is me even ontschoten. We hadden onze eigen TomTom op de afgrond ingesteld door consequent ongecoördineerd over de soppige grasvlakte te draven zonder enig idee waarom en waarheen. Zij waren met z’n zessen aangevuld met een capabele keeper die ons telkens weer een strobreed in de weg lag. Wij hadden er ook 6 met een capabele keeper die zijn uiterste best deed om het gepeupel bij de afgrond weg te houden, maar als voorgeprogrammeerde gnoes bleven we richting de rivier vol krokodillen rennen. Als je niet allemaal mee doet in de strijd dan is het vonnis snel geveld. Het leek een groot gedeelte van de wedstrijd alsof zij met meer waren en wij wat minder. Teleurstellingen door een verkeerd geplaatste bal of het simpel maken van een andere keuze uitte zich soms in gesteun en gekreun, de handen naar de hemel en onttrekking aan het spel. Dan is de overmacht oppermachtig en het lot vlot bezegeld. Het was heus niet allemaal kommer en kwel, maar na 3 succesvolle weken op rij voelde de ijskoude nederlaag van vandaag wel als een zeperd van formaat. Altius is een prima voetballend team die de zwakke plekken in hun synergie kan verdoezelen door elkaar te helpen waar nodig en de bal snel te laten rond gaan. Vrijwel altijd zijn er spelers bij balbezit aanspeelbaar en ontlopen ze zo de onnodige paniek. De rust die we de afgelopen weken in ons spel tentoonspreiden was vandaag een ondergeschoven kindje en wat ver te zoeken. Bij balverlies hadden we te vaak te veel mensen aan de verkeerde kant van de bal en van een opstelling was geen spoortje te onderscheiden. Toch hebben we individueel niet slecht gespeeld. Maar als team zijn we bruut door het oprukkende ijs gezakt. We zouden er lering uit kunnen trekken, maar ik denk dat we het beter snel achter ons kunnen laten. Zand erover. Wellicht moeten we voor het laatste treffen voor de winterstop maar eens nadenken over een echte doordachte opstelling en een actieve poging doen om ons daar aan te houden. Dat maakt het wisselen hopelijk ook iets overzichtelijker.

    Na de oorvijg van vandaag heb ik volgende week uit tegen NVC wel weer eens zin in een overwinning of vooruit een gelijkspel. We spelen dan wat eerder en kunnen dan wat langer nababbelen onder het genot van een appelsapje en een stronkje bleekselderij.

    En wat er na de winterstop gebeurt, is nog een beetje een verrassing. De kans is groot dat we hardnekkig 7 tegen 7 blijven proberen, want voor een compleet elftal ontbreekt eenvoudigweg de mankracht. Maar dan moeten onze tegenstanders uit de huidige competitie er nog wel trek in hebben om deelgenoot te zijn in onze zaterdagmiddagbesteding. Dank aan de rillende supporters van vandaag en graag tot NVC.