• Weer zege voor Weesper vrouwen

    De vrouwen van FC Weesp moesten vandaag al vroeg uit de veren (8:00) om uit te spelen bij SV DIOS in Nieuw-Vennep. De laatste keer dat de vrouwen zo vroeg moesten verzamelen, was toen de meesten nog bij de meisjes speelde. Ondanks het vroege opstaan, waren de vrouwen erop gebrand om met 3 punten naar huis te gaan.
    De eerste helft was slecht. Er werd voornamelijk druk gezet door DIOS en de meeste kansen waren ook voor de tegenstander. Weesp was alleen maar aan het verdedigen en kwam zelf nauwelijks aan aanvallen toe. Gelukkig gingen de meesten kansen van DIOS naast door het goede keepen van Ilonka Terlien en konden de vrouwen met 0-0 de rust in.
    In de rust werd duidelijk dat de tweede helft anders moest. Er moest meer rust komen in het spel en de vrouwen moesten gaan aanvallen. Dit werd van harte genomen, Weesp ging fel van start. Sanne van Dalen schoot de bal prachtig over de keepster heen na een voorzet van Felicia van de Belt. Weesp was los. Er werden driehoekjes gemaakt, er was meer rust in het spel en het belangrijkste, er werden kansen gecreëerd. De 0-2 werd binnen gekopt door Robien Lorent, na een corner van Tess Brunekreef. En de winst werd bezegeld door de 0-3 van Sanne van Dalen.
    Weesp kwam de tweede helft helemaal niet in gevaar en was voornamelijk aan het aanvallen. De overwinning zet de vrouwen op een derde positie in het klassement met één punt achter op de nummer 2 (BFC) en zes punten achter op de nummer 1 (SDZ) (die hebben één wedstrijd meer gespeeld).

    Volgende week spelen de vrouwen thuis tegen directe concurrent BFC, die met één punt boven staan. Hier is het zeker van belang om de drie punten thuis te houden en zo te stijgen in het klassement.