• De laatste wedstrijd voor de winterstop was Kampong te sterk voor FC Weesp, hoewel de uitslag 2-5 geflatteerd was. Lees hieronder het verslag van onze verslaggever. 
  Inmiddesl is de winterstop begonnen. Zondag 1 speelt de volgende competitiewedstrijd op zondag 28 januari, om 14.00 uur uit tegen Vriendenschaar in Culemborg.

  17 december 2017: FC Weesp - Kampong 2-5

  De winterstop begint in zicht te komen. De temperatuur daalt langzaam richting het vriespunt. Het 1e veld was wederom afgekeurd. FC Weesp week uit naar het 2e veld. Het kunstgrasveld. FC Weesp lijkt de basiself gevonden te helpen;  met 1 wijziging vandaag. Cevie Petronella startte als linksback ipv Marwin Samseer.

  Kampong begon erg goed en kregen de wind in de rug met een terechte penalty. De penalty werd verzilverd. 0-1. Erna kwam Milan Geertsma tweemaal dichtbij een goal na een goede vrije trap van Daan Brandse. De keeper van Kampong bracht echter redding. Halverwege de 1e helft verdubbelde Kampong de voorsprong. Een goede aanval over de linkerkant werd vervolgd met een voorzet op maat. De aanvallende middenvelder kopte de bal feilloos binnen. 0-2. Kampong wilde doordrukken. Maar Jesse Rijnsburger bleek van grote waarde. Eerst haalde hij een kopbal van de doellijn bij corner van Kampong. Niet veel later wordt Jesse Rijnsburger in stelling gebracht en schiet van buiten de 16 de bal strak in de verre hoek. 1-2. Tien minuten voor de rust. Hiermee kwam FC Weesp terug in de wedstrijd. Thijs Visser kwam met een goede actie door over de linkerkant. Thijs passeerde ook de keeper, alleen kon 1 van de verdedigers de bal voor de lijn verdedigen. Hiermee gingen de ploegen met een 1-2 stand de rust in.

  De tweede helft was lang gelijkwaardig met weinig kansen over en weer. Uiteindelijk bracht een ongelukkig moment de doorslag in de wedstrijd. Een diepe bal van Kampong viel tussen de verdediging en keeper van FC Weesp. De bal werd opgepikt door de ingevallen spits van Kampong. Hij schoot de bal direct binnen. 1-3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Even later volgde een diepte- en hoogtepunt zich kort op. Arno Copier bracht een van de spitsen van Kampong ten val. Wederom een penalty. Arno Copier stopte de penalty. De rebound ging over. Kampong ging door met aanvallen. 2x een aanval over de rechterkant. Eerst schoot een goede spelende linkshalf van Kampong -nummer 14- de 1-4 binnen. Daarna de spits de 1-5 bij de 1e paal. De laatste goal was voor FC Weesp. Daan Brandse stuurde de ingevallen Job Vermeulen de diepte in. De bal ging via Job, de verdediger en de keeper in het goal. Hiermee eindigde de wedstrijd in 2-5.

  Kampong heeft een goede ploeg en speelde vooral het eerste half uur goed. FC Weesp kwam na een mindere start goed terug in de wedstrijd. Dan moet het even mee zitten. Dat zat het vandaag niet. Met vijf goals tegen lijkt misschien ook dat de verdedigers van FC Weesp spelen, maar juist verdediger Zaka Lamhamdi speelde vandaag een goede wedstrijd. Doordat DCG en VVIJ vandaag hebben gewonnen daalt FC Weesp iets op de ranglijst en komt op een nacompetitieplaats voor lijfsbehoud terecht. Op deze plek gaat FC Weesp de winterstop in. Nu de winterstop in. Alle pijntjes kunnen herstellen. Even het hoofd leeg. In het nieuwe jaar weer oppakken en weer lekker gaan voetballen. Dit alles werd ondersteund na de wedstrijd met het vieren van “de derde helft” in de kantine waarbij Ramon Westland de muziek verzorgde. Gezellige sfeer om de feestdagen mee in te gaan.

  Jullie verslaggever