• Op woensdag 19 september zal de ‘aftrap’ zijn van de circuittrainingen voor alle basisteams in de onderbouw. Er wordt getraind in drie blokken van elk één uur.

  De circuittraining is een trainingsvorm waarbij een veld in een aantal secties (oefeningen) wordt ingedeeld en ieder deelnemend team doorloopt afzonderlijk iedere oefening. De circuittraining staat onder leiding van een hoofdtrainer die de trainingen bedenkt en uitzet. Hierbij wordt de hoofdtrainer ondersteunt door hulptrainers en van ieder team dient er een leider/trainer aanwezig te zijn. De hulptrainers beheersen het trainingsblok dat zij begeleiden tot in de puntjes. Zij blijven bij het doordraaien van de teams verantwoordelijk voor dezelfde oefening. De leider/trainer draait iedere keer mee met het team. De hoofdtrainer zal actief tussen de blokken doorlopen en bijsturen waar nodig.

  De circuittraining vervangt 1 training per week en richt zich vooral op de techniek. Aan de 2e training dient ieder team zelf invulling te geven. De oefeningen bij de circuittraining kunnen hierbij natuurlijk goed als voorbeeld dienen. Tijdens de circuittraining lopen er ook altijd leden van de TC rond die kunnen helpen met het opzetten van een training en oefenstof.

  De circuittraining is ingedeeld in 3 blokken en de teamindelingen zijn als volgt:
  * Blok 1, 17.00-18.00 uur, teams: JO8-1, JO8-2, JO9-3, JO9-4, JO10-3, JO10-4 en JO10-5
  * Blok 2, 18.00-19.00 uur, teams: JO11-2, JO11-3, JO12-2, JO13-2
  * Blok 3, 19.00-20.00 uur, teams: JO13-3, JO14-2, MO15-1

  Op woensdag 12 september is er, van 18.45-20.00 uur, een cursus- en informatieavond voor alle trainers, leiders en ouders van de basisteams voor het komende seizoen. Wij willen u dringend adviseren hierbij aanwezig te zijn. Niet alleen vanwege de informatie over het komende seizoen, maar ook om kennis te maken met de Technische Commissie, de jeugd coördinatoren en overige mensen die u kunnen helpen en ondersteunen om van dit seizoen een groot succes te maken.

  Mocht u nog vragen hebben dan kunt u deze sturen naar TC@fcweesp.nl

  Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en begroeten iedereen graag op woensdag 12 september.

  Sportieve groeten,
  Technische Commissie