• Eerste overwinning in the pocket

    De vrouwen van FC Weesp zijn weer begonnen aan het seizoen. De komende drie weken staan er bekerwedstrijden op het programma. Afgelopen zondag de eerste bekerwedstrijd tegen Monnickendam. Een oude bekende waar de vrouwen de ene keer van winnen en de andere keer flink van hebben verloren.

    De vrouwen gingen vol moed richting Monnickendam. Door wat nieuwe aanwinsten was Weesp er op gebrand om de eerste wedstrijd meteen te laten zien wat ze in huis hadden. De eerste twintig minuten was Weesp dominant. Er waren genoeg kansen om de eerste treffer erin te schieten, maar helaas gingen de ballen erover, ernaast en in de handen van de keepster.
    FC Weesp speelde gedurfd en ging op zoek naar de voorsprong. Deze kwam pas laat in de tweede helft door een prachtige treffer van Naomi Hoffmeister. Weesp bleef daarna op zoek naar een tweede goal maar deze bleef helaas uit. Eindstand: 0-1 voor Weesp. De drie punten gingen mee naar huis.

    Volgende week spelen de vrouwen thuis om 14:00 tegen Zouaven, een team wat uitkomt in de vierde klasse. Vorige week heeft Zouaven gelijk gespeeld, wat betekent dat de vrouwen ook deze wedstrijd moeten winnen!

    Robien Lorent