• FC Weesp VR-1 - Hoogland VR-2 

    Domper voor Weesper vrouwen.  

    Afgelopen zondag stond de wedstrijd tussen FC Weesp VR1 en Hoogland VR2 op de planning. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden omdat de teams vlak bij elkaar stonden. Wederom doel voor Weesp om de drie punten in Weesp te houden.   

    Weesp begon goed aan de wedstrijd. De teams waren aan elkaar gewaagd en het spel ging de eerste 20 minuten heen en weer. Daarna ging Hoogland druk zetten en werd er voornamelijk op de helft van Weesp gespeeld. Een eigen doelpunt zorgde voor de voorsprong van Hoogland. Niet vlak daarna kwam ook de 0-2 voor Hoogland. Weesp was erg zwak en kwam niet verder dan de middenlijn.  In de rust werd het duidelijk dat Weesp van zich moest gaan afbijten en moest gaan zorgen dat Hoogland geen kansen meer kon krijgen. Weesp moest de controle terugnemen en op zoek gaan naar de 1-2. Hoogland mocht geen ruimte meer krijgen en voor de middenlijn moest de bal worden veroverd.  Na de rust ging Weesp goed van start. Er werden duidelijke afspraken gemaakt en het spel werd beloond. Een vrije trap genomen door Melissa kwam perfect uit bij Robien, die de bal in de rechterhoek tikte. 1-2 en de spanning werd teruggebracht. Weesp ging op zoek naar de 2-2. Helaas kreeg de tegenpartij een penalty en Weesp vreesde al voor een tegentreffer. De penalty (én de rebound) werden perfect gestopt door onze keepster Ilonka!  Helaas mocht het niet baten want Hoogland maakte al snel de 1-3. De koppies gingen hangen van de Weesper vrouwen en tot overmaat van ramp werd het ook nog 1-4. Een handsbal van Hoogland in de 16 meter werd niet bestraft door de scheidsrechter. De trainer van Weesp nam een gedurfde keuze door 1 op 1 te gaan spelen. Dit werd al gauw afgestraft door de 1-5 van Hoogland.  

    Een enorme domper voor de Weesper vrouwen die echt meer van deze wedstrijd hadden verwacht. Helaas zat het er niet in. Er was geen concentratie binnen het team en ballen werden te makkelijk weggegeven. Deze week weer goed trainen en volgende week wacht De Meern VR1. Zij staan momenteel op de 10e positie met 6 punten uit 8 wedstrijden.