• 25 november 2018: FC Weesp - PVCV 2-2

  FC Weesp heeft een reeks van 3 gespeeld 5 punten. Hiermee houdt FC Weesp aansluiting bij de andere clubs. Vandaag kwam de PVCV op bezoek. PVCV heeft zijn draai nog niet gevonden met 1 punt uit 8 wedstrijden. FC Weesp speelde in dezelfde opstelling als vorige week. Het kwik begint verder te dalen met een guur windje. De supporters moesten vandaag warm gekleed zijn.

  Aan het begin van de wedstrijd was het even aftasten tussen de 2 ploegen. Daarna kwam FC Weesp beter in het spel. PVCV loerde daarbij op de counter. Halverwege de eerste helft kwam FC Weesp op voorsprong. Vanuit een inworp kwam met een technisch hoogstandje van Buddie Buddenberg de bal bij Daan Brandse. Daan speelde met een steekbal Jasper Spanjerberg vrij in de 16. Vanuit een lastige hoek schoot Jasper de bal beheerst binnen. 1-0. PVCV moest even herstellen hiervan en FC Weesp kwam ook in de gelegenheid om de voorsprong te verdubbelen. Dit lukte niet. Sterker nog. In de tegenaanval van PVCV verdiende zij een vrije trap. De vrije trap werd het strafschopgebied ingebracht. De bal werd breed gelegd door PVCV en met een puntertje in de verre hoek werd de stand in 1-1 veranderd. Dit was een van de laatste acties van de eerste helft.

  De tweede helft werd wat rommelig. PVCV maakte daar goed gebruik van. Een moment van onachtzaamheid in de verdediging na een minuut of 10 bracht de aanval van PVCV in stelling. Het schot werd door Jerrel van de Poel van de lijn gehaald. Een kwartier in  de 2e helft kwam PVCV op voorsprong. Bij een counter van PVCV werd er door FC Weesp verkeerd ingestapt waardoor de aanvoerder van PVCV alleen door kon richting doel en de 1-2 binnenschieten. Bij FC Weesp werd Jasper Foppen en Japeth Agyemang gewisseld voor Jesse Rijnsburger en Job Vermeulen. FC Weesp kwam terug in de wedstrijd. Een corner van Job Vermeulen werd kort genomen op Thijs Visser. Thijs maakte een actie en schoot hard richting goal. Jasper Spanjerberg stond in de lijn van het schot en kon het laatste zetje geven. 2-2. Het werd langzaamaan donker, want helaas deden de lichtmasten het niet. FC Weesp ging nog op jacht naar de winnende goal. In de counter was PVCV erg gevaarlijk. Het leek er nog even op dat PVCV de winnende goal ging maken, maar dit werd vanuit buitenspel positie gedaan. Na een minuutje of 90 floot de goed leidende scheidsrechter voor het laatst.

  FC Weesp heeft wederom niet verloren; ook al had er vandaag meer in gezeten. PVCV zal waarschijnlijk hetzelfde erover denken. Met de andere uitslagen blijft alles dicht bij elkaar staan. De nummer 5 heeft maar 2 punten meer dan FC Weesp. Volgende week mag FC Weesp op bezoek bij Roda’23. Hopelijk kan FC Weesp de ongeslagen reeks voortzetten.
   
  Jullie verslaggever.