• Het verslag van een sportvriend van sv De Vecht !! 
  De Vecht kruipt naar boven. 

  Op de eerste zaterdag in november stond de uitwedstrijd tegen sv Weesp, de nummer 4 op de ranglijst gepland. De Vecht , nummer 7 op ranglijst was daarom extra gemotiveerd afgereisd naar de buur gemeente Weesp. 


  Om 14.00uur floot de jonge scheidsrechter Dhr, Monteny voor de aftrap. Dit gebeurde op het mooie complex van sv Weesp maar dan wel op het 2e veld! 
  De Vecht was niet van plan om Weesp in het spel te laten komen en zette de Weesper ploeg vanaf minuut 1 vast op hun eigen helft. 
  De Vecht liet veel kansen onbenut, waar tegen de Weesper met hun snelle spitsen op de counter gokte. 
  Halverwege de eerste helft werd Nigel van Ee getackeld in de 16. Hiermee kreeg de Vecht een strafschop te nemen. Deze werd door Nicky Boot onbenut gelaten. De doelpaal werd geraakt. 
  Vandaag waren paal en lat ons niet goed gezind, of de de doelen in Weesp zijn te klein, wie zal het zeggen!
  Met een groot veld overwicht in de eerste helft gingen we dan ook met een goed gevoel maar wel doelpuntloos de rust in.
  Na de rust kregen we een geheel andere wedstrijd. Weesp ging meer op de helft van de tegenstander voetballen en zocht de aanval. Hierdoor ontstond een spannend kijk spel voor beide partijen. 
  Rond de 55 minuut kreeg Weesp een straf schop te nemen. De spits van Weesp had maar een klein duwtje in de rug nodig om de strafschop te krijgen. 
  Gelukkig was de nemer van de strafschop niet scherp want de bal werd iewat klungelig naast het doel geschoten. 
  Het was de solide Vecht verdediging die daarna aan Weesp geen kans meer weggaf.
  Weesp dat meer op de helft van de Vecht ging voetballen, gaf hierdoor achter wat ruimte weg. De goed ingevallen Dave Langenberg wist daar wel raad mee.
  Omstreeks de 75 minuut was het Bram Nomden die uit een snel opgezette aanval de bal vanaf de achterlijn met precisie op het hoofd van Dave mikte. Hiermee liet Dave de goed keepende Weesper goalie kansloos, waardoor de 0-1 tot stand kwam.
  Vervolgens vergat de Vecht de wedstrijd in het slot te gooien. Kans na kans bleef onbenut. 
  De goed leidende scheidsrechter trok zoals het hoort voldoende blessure tijd bij. Waardoor het toch nog op het einde billen knijpen was voor alle De Vechters. 
  Eindstand 0-1. 2x geel Weesp, 2x geel De Vecht.
  Een spannende, sportieve wedstrijd met een verdiende overwinning voor De Vecht. Met dit resultaat passeert de Vecht Weesp op de ranglijst en staat nu op de 5e plaats.

  Volgende week is FC Weesp zaterdag 1 vrij.