• 18 november 2018: FC Weesp - Pancratius 0-0

    FC Weesp heeft de afgelopen 2 wedstrijden 4 punten gehaald. Mede door de andere resultaten blijven de ploegen dicht bij elkaar staan. Vandaag kreeg FC Weesp Pancratius op bezoek. Pancratius stond iets hoger op de ranglijst met slechts 1 puntje meer dan FC Weesp. FC Weesp speelde bijna in dezelfde opstelling als tegen Abcoude. Jesse Rijnsburger was niet beschikbaar. Jasper Foppen was zijn vervanger in de basis. Met een gevoelstemperatuur van rond de 0 graden en winters zonnetje waren het prima omstandigheden om te voetballen.

    De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. FC Weesp speelde goed in een gesloten formatie. Pancratius had daar moeite mee. Hoewel Pancratius meer balbezit had, wisten ze dat niet om te zetten in kansen. FC Weesp counterde er lekker op los. Alleen ontbrak het aan de eindpass. De keepers hadden het dus rustig in de 1e helft. Het mooiste moment voor FC Weesp was vlak voor rust. Een korte corner van Thijs Visser op Bart Tijnagel. Met een goed gelukte schaar zette Bart zijn directe tegenstander op het verkeerde been om het spel te vervolgen met een afgemeten voorzet. De voorzet kwam bij Marcin Kmiecik uit. Het schot van Marcin werd geblokt De rebound werd door Jasper Foppen goed strak ingeschoten. Alleen smoorde dit schot ook voor de doellijn. Een 0-0 ruststand was het resultaat.

    De tweede helft ging Pancratius iets aanvallender spelen en ontstonden soms hachelijke momenten in het strafschopgebied van FC Weesp. Vooral uit standaardsituaties. Uit veldspel kwam Pancratius 1 keer dichtbij het goal van Arno Copier. Dit was een kwartier voor het einde. Een te korte speelbal van FC Weesp kwam bij de spits van Pancratius uit. Die kon door naar het goal van FC Weesp. Gelukkig voor FC Weesp was daar Daan Brandse met ultieme poging om het schot van de spits te blokkeren. De rebound van de spits was een prooi voor Arno Copier. Ondertussen waren Rogier van de Nes en Job Vermeulen ingevallen voor Buddie Buddenberg en Jasper Foppen. 5 minuten voor tijd was de uitgelezen moment voor FC Weesp om een goal te maken. Een combinatie tussen Rogier van de Nes en Jasper "Man-of-the-Match" Spanjerberg zette Jasper vrij voor de goal. De keeper van Pancratius verkleinde de hoek goed. De bal ging langzaam richting de doellijn waar de Marcin Kmiecik de bal wilde gaan binnen schieten. Een van de verdedigers van Pancratius kon nog net de bal tot corner verwerken. Pancratius zette nog een slotoffensief in. Dit leidde nog tot enkele corners en tot enkele kansjes, maar niet meer tot goals. Na 90 minuten en een beetje vond de goede leidende scheidsrechter het mooi geweest en floot voor het eindsignaal. 

    Een 0-0 eindstand was een goede weerspiegeling van het spel. Hard gewerkt. Weinig kansen. De neutrale toeschouwer werd niet echt verwend vandaag. FC Weesp gaat dit seizoen ook niet voor de schoonheidsprijs. Met het gelijke spel blijft FC Weesp aan de onderkant van de middenmoot staan. Veel ploegen staan hoger met 1 of 2 punten meer. Volgende week is een belangrijke pot. PVCV-thuis. Het is aan FC Weesp om de goede reeks voort te zetten.

    Jullie verslaggever.