• FC Weesp zaterdag 1 trad vanmiddag aan tegen FC Amsterdam, de gemeente waar we over ca. 6 maanden administratief aan worden toegevoegd.  Vandaag dus nog niet, dus konden we als rivalen het strijdperk betreden. Beide ploegen staan op ongeveer gelijke hoogte in de 4E klasse, met een licht voordeel voor de mokummers.

  Bij FC Weesp zat er de laatste weken flink de klad in, 4 keer achtereen verloren, zorgde ervoor dat de laatste plaats in zicht kwam. En alles wat je wil is goed, maar de laatste plaats, dat is beneden je stand.....toch?

  De 1e helft van de wedstrijd ging de bal veel heen en weer, met een paar goede kansen voor FC Weesp, maar kansen helaas tellen niet.

  Bij FC Weesp werd er keihard gewerkt, maar toch was het nog een  doelpuntloos gelijkspel bij rust. 

  Er stond een stevige wind ook in Weesp, recht over de lengte van het veld en je zou dan denken, de ploeg met de wind in de rug is in het voordeel. Niet dus, maar dat zag er slecht uit, want de 2e helft was de wind uiteraard tegen.

  Nou niet in Weesp, want dan gaat iedereen een stapje harder lopen (rennen) en werden er met tegenwind wel de kansen benut. De 1e goede kans was een scrimage voor het doel van FC Amsterdam de 1-0 werd gemaakt door Alex Wouters. Dertig minuten later was het weer raak uit een soortgelijke situatie 2-0 door onze topscorer Rick van der Burg.  

  Fc Amsterdam kwam nog wel even terug met een tegentreffer, 2-1 want ze wilden tenminste 1 punt uit Weesp mee naar huis nemen.

  Dat lukte niet, alweer door een hardwerkend FC Weesp die de defensie gesloten hield, een ware gedaanteverwisseling in een week tijd. Bravo mannen !

  Media FC Weesp