• Volop enthousiasme bij de deelnemers aan het eerste FIFA toernooi bij FC Weesp. Bijna 60 kinderen hadden zich hiervoor aangemeld en zij waren ruim voor 14.00 uur binnen om te kijken hoe alle Playstation schermen opgesteld stonden.

  De kinderen - variërend in leeftijd van 6 tot 15 jaar - werden op basis van leeftijd/team ingedeeld in poules, waarbij iedereen 3 wedstrijdjes van 8 minuten speelde. Op een groot scherm was duidelijk te zien wie tegen wie moest spelen en op welk van de Playstations. Na elke wedstrijd werd de uitslag doorgegeven en zo werd langzaam duidelijk welke 16 kinderen (alle poulewinnaars en de beste nummers 2) de knock-out fase met finalewedstrijden mochten spelen.

  Uiteindelijk bleven als laatste vier over in de halve finales: Sem van Dijk tegen Yassine Amellal en Sami Janati Idrissi tegen Melle Koenderink. In beide wedstrijden ging het gelijk op, maar Yassine en Melle wonnen de spannende strijd en gingen door naar de finale. Sem en Sami speelden de troostfinale. De oudere jongens - Yassine en Sem - wonnen overduidelijk zodat de uitslag van het eerste FIFA18 toernooi is geworden:
  1. Yassine Amellal (JO15, oud-lid)
  2. Melle Koenderink (JO12-1)
  3. Sem van Dijk (JO15-3)
  4. Sami Janati Idrissi (JO13-1)

  De nummers 1-2-3 ontvingen elk een beker en een ingelijste oorkonde ter herinnering aan het toernooi. Opvallend was dat veel wedstrijden gespeeld werden met Real Madrid - soms ook tegen elkaar - waarbij Ronaldo veel doelpunten scoorde. Gemiddeld werden er ruim 4 doelpunten per wedstrijd gescoord.

  De positieve reacties van kinderen, ouders en organisatie scheppen de verwachting dat er in de toekomst nog meer FIFA toernooien georganiseerd gaan worden. Overigens kregen we van WePlay - de organisatie achter de FIFA toernooien - te horen de onze jeugd zich heel goed had gedragen, dius een compliment aan alle deelnemers!

  Het FIFA toernooi is mede mogelijk gemaakt door de opbrengst van de Grote Clubactie, waar veel kinderen loten voor verkocht hebben. En natuurlijk ook dankzij de inzet van alle vrijwilligers!

  Kijk voor foto’s in dit online album. Een flitsende videoclip kan je hier vinden.