• FC Weesp reisde afgelopen zaterdag af naar het Utrechtse Eemnes om daar iets aan de reeks van 3 nederlagen te doen. De gastheren schopten 90 minuten lang naar alles wat bewoog en hadden het geluk dat zij kennelijk de sympathie van scheidsrechter George M. uit Leusden hadden. Daar waar Eemnes bij iedere zichzelf enigszins respecterende scheidsrechter met maximaal 7 man was geëindigd daar bleef M. het houden bij vermaningen en gele kaarten. M. maakte het zo bond dat hij Rick van de Burg vermanend toesprak na de zoveelste aanslag op zijn benen en verzuimde om tegenstander Daniel K. met rood weg te sturen toen deze Van der Burg eerst neer schopte en daarna ook nog sloeg.
  M. maakte het helemaal bond door de Eemnessers in de extra tijd een penalty te geven, die uiteindelijk de 4-3 winst zou opleveren.

  Weesp startte ook deze zaterdag zonder een groot aantal geblesseerden, maar opende helemaal niet onaardig. Met name Rick van der Burg bleek ongrijpbaar voor de gastheren. Kennelijk hadden trainer Wijnand van W. en teammanager Folkert S. de spelers van Eemnes de opdracht gegeven om Van der Burg en aanvoerder Sasja Fransen op wat voor manier dan ook uit te schakelen, want bij ieder gelegenheid werden Van der Burg en Fransen omver gekegeld met trappen waar Rico Verhoeven een puntje aan kan zuigen. Aanvankelijk werd dit nauwelijks bestraft, maar op een goed moment kon zelfs scheidsrechter M. het niet meer afdoen met een vermaning. Dat leverde vier gele kaarten op, daar waar rood - een een schorsing van een wedstrijd of 5 - op zijn plaats zou zijn geweest. Een van de vele overtredingen leverde na een klein kwartier spelen een vrije trap op. Lesley Las van Bennekom joeg deze vrije trap van net buiten de zestien schitterend in de kruising. 
  De vreugde was echter van korte duur, want na 24 minuten kwam Eemnes op gelijke hoogte uit een vrije trap.
  Dit was voor scheidsrechter M. kennelijk reden om te kijken hoever hij Weesp kon tergen. Bij een ingooi rond de middellijn stuurde hij Tjeerd Braunius zeker twintig meter te ver terug, en toen spelers van Eemnes elkaar duidelijk hoorboor aanspoorden om de spitsen van Weesp flink te trappen weigerde hij op te treden. Helemaal bont maakte hij het tien minuten voor rust. De bal ging uit en Eemnes nam de ingooi zeker vijftien meter van de plaats waar de bal uitging. Uiteraard liet M. doorspelen en juichte nog net niet mee toen Eemnes de 2-1 scoorde.

  Na rust ging Weesp steeds beter spelen en kwam het meer dan verdiend op 2-2 door een doelpunt van Rick van der Burg. Dit zette kennelijk zoveel kwaad bloed bij Daniel K. dat hij besloot Van der Burg persoonlijk uit de wedstrijd te schoppen. Met een werkelijk schandalige overtreding op de zijlijn, die alle eerdere aanslagen deed verbleken, leek het einde wedstrijd en waarschijnlijk einde seizoen voor K, maar als gezegd vond scheidsrechter M. het belangrijker om Van der Burg aan te spreken op zijn reactie, dan dat hij rood gaf aan K., sterker Weesp mocht zijn handjes dicht knijpen dat het wel een vrije trap kreeg. K. kreeg niet eens geel voor zijn aanslag.

  Een kwartier voor tijd maakte Eemnes de 3-2 en leek de wedstrijd beslist. Weesp bleef er, tegen beter weten in, toch in geloven en zag van der Burg duidelijk binnen de zestien worden neergelegd. Omdat scheidsrechter M. de sierlijkere voetballers van Weesp kennelijk geen punt gunde legde hij de bal net buiten het strafschopgebied. Tot ergernis van M. maakte Alex Wouters met een kopbal de 3-3 uit deze vrije trap. 
  Maar gelukkig voor M. zag hij, vermoedelijk als enige een overtreding van Braunius in de zestien en was het uitgerekend K. die uit de wel zeer gemakkelijk gegeven penalty de 4-3 binnen schoot. Hierna ging Weesp nog op jacht naar de gelijkmaker, maar voordat de Weespers echt gevaarlijk konden worden floot M. af.

  Door de vierde nederlaag op rij lijkt het seizoen voor Weesp nu al als een nachtkaars uit te gaan. Volgende week komt Diemen op bezoek in Weesp.