• Afgelopen maandag waren zo’n 20 ouders aanwezig bij de eerste inloopavond van de Technische Commissie. En op woendsdag tijdens de informatie- en cursusavond was het gezellig in de kantine met zo’n 50 trainers/coaches/ouders en hulptrainers. Beide avonden zijn succesvol verlopen en krijgen een vervolg.

  Bij de inloopavond (maandag 10/9) werden diverse vragen gesteld over het ontbreken van trainers voor een aantal teams (nu vrijwel opgelost!), het (soms niet te begrijpen) verschil tussen selectie- en basisteams en diverse andere (deels beleids)zaken. Helaas verloopt (nog) niet alles nog naar wens, maar de Technische Commissie is volop bezig om stappen te maken. Alle hulp daarbij blijft welkom!

  De volgende inloopavond is op woensdag 19 september van 20.00-21.00 uur (na de eerste circuittrainingen).

  De informatie- en cursusavond (woensdag 12/9) begon met een kwartier vol informatie over o.a. de structuur van de Technische Commissie (verdeling onderbouw, middenbouw, bovenbouw) en praktische zaken zoals teamindelingen, trainingsrooster en de circuittrainingen. Bekijk dit document voor de informatie zoals besproken.

  Aansluitend werd door René van der Kooij - oprichter van All Sports Academy en al jaren betrokken bij FC Weesp - een aantal van de belangrijkste aspecten van het trainen en het coachen van (jeugd)spelers/teams besproken. Hiervan zal nog een verslag gemaakt worden. "Het was een nuttige avond die zeker voor herhaling vatbaar is", aldus een van de (meer ervaren) trainers. En dat zullen we dus ook doen :-)

  De volgende cursusavonden - vooral gericht op (hulp)trainers en deels ook op het veld - zijn op
  woensdag 10 oktober - 19:00 - 20:15 uur
  woensdag 21 november - 19:30 - 20:45 uur

  Iedereen is hierbij welkom, ook als je (nog) geen (hulp)trainer bent!

  Sportieve groeten, 
  Technische Commissie - tc@fcweesp.nl
  www.fcweesp.nl/technische-commissie