• Vanwege het Schoolvoetbaltoernooi staat er tijdelijk een interactieve voetbalmuur bij FC Weesp, de Yalp Sutu. De voetbalmuur bevat 16 lichtgevende vlakken die meten als ze met een bal geraakt worden. Ook bevat de voetbalmuur een snelheidsradar die de kracht van een schot meet. Met één druk op de knop kan gekozen worden voor verschillende spellen, zoals Colour Sutu, Shape Sutu, Penalty Sutu, Speed Sutu en een Fox Sport spel.

    De voetbalmuur is ondanks de regen al volop gebruikt tijdens de eerste dag van het Schoolvoetbaltoernooi, en blijft staan tot en met de tweede dag (woensdag 4 april). Niet alleen kinderen hebben er plezier van, de muur is door iedereen te gebruiken . Ook de spelers van het eerste elftal hebben de Sutu al gebruikt, o.a. om te kijken hoe hard ze kunnen schieten. Het maximum kwam daarbij al boven de 100 km/uur uit!

    De voetbalmuur is als verrassing geplaatst voor de deelnemers aan het Schoolvoetbaltoernooi, mede vanwege het eerste lustrum van het toernooi in de huidige opzet. Dit is mede mogelijk dankzij de sponsoren waaronder Svala Auto, Spar Veldt, Regiobank / Van Wijngaarden, Langenberg Grafische Producties, Positive Computer Services en RB Soccercamps , alsmede een Weesperkei bijdrage van gemeente Weesp.

    De Yalp Sutu voetbalmuur was twee seizoenen iedere zaterdagavond te zien in Fox Sports de Eretribune.

    Bekijk dit Google album voor foto’s en filmpjes van de voetbalmuur bij FC Weesp