• SDO VR2 – FC Weesp VR1 2-0

    Afgelopen zondag 13 mei stond er weer een wedstrijd voor de vrouwen van FC Weesp op het programma. Deze keer gingen de vrouwen op bezoek bij SDO VR2. Bij de thuiswedstrijd waren er flink wat doelpunten gevallen dus de vrouwen waren benieuwd naar deze wedstrijd.

    Wederom waren de vrouwen maar met 12 speelsters waardoor het voor iedereen weer hard werken was. De wedstrijd begon sterk aan de kant van Weesp. De vrouwen gingen op zoek naar de openingstreffer maar helaas belandde de bal op de lat en net over. SDO ging aanzetten en kwam op voorsprong doordat de scheidsrechter besloot om een penalty te geven. FC Weesp liet het hier niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een gemene tackel op de keepster, resulteerde in een gele kaart voor een speelster van SDO en gaf Weesp het voordeel door tegen 10 speelsters te spelen. SDO kon voor de rust nog één keer aanzetten en kwam één op éen met de keepster van Weesp. De scheidsrechter besloot vervolgens af te fluiten voor het rustsignaal.. Wat voor grote verbazing zorgde bij zowel SDO als de vrouwen van FC Weesp.

    In de rust was het duidelijk dat er hier wat te halen viel. Weesp speelde sterk, was goed aan het verdedigen en was hongerig voor een goal. In de tweede helft was het wederom 10 tegen 11 waardoor Weesp nog een voordeel had. Een wisseling in de opstelling zorgde voor veel druk voorin. Een bal van Zoë ging nét niet het goal in maar het gaf de vrouwen hoop dat er een gelijkmaker kon komen. Na 10 minuten mocht de speelster weer terug het veld inkomen en dat zorgde even voor verwarring bij Weesp. Niet vlak nadat de speelster het veld inkwam, maakte zij de 2-0 voor SDO. Weesp ging nog aanzetten maar helaas wilde de bal er niet ingaan. Eindstand: 2-0 verloren.

    Na de uitslagen van afgelopen weken zijn de vrouwen wel optimistisch. Het spel was beter en er werd beter gecommuniceerd. Helaas kon het niet resulteren in een gelijkspel of de winst.

    Volgende week, Eerste Pinksterdag, spelen de vrouwen om 12:00 uur thuis tegen Sv Dios. De vorige keer werd hier nog met 3-0 gewonnen maar we zijn benieuwd wat aanstaande zondag ons zal brengen.