• FC Weesp introduceert circuittraining voor de basisteams

  Het komende seizoen zal FC Weesp iedere woensdag, voor de onderbouw basisteams, een zogenaamde circuittraining aanbieden. Dit is een trainingsmodel waarbij een voetbalveld wordt opgedeeld in 5-6 oefeningen welke successievelijk door ieder team worden afgewerkt. Iedere 10-12 minuten schuiven de teams door naar de volgende oefening.

  De circuittraining wordt uitgezet door, en staat onder leiding van de Technische Commissie van FC Weesp. De individuele oefeningen worden gegeven door de hulptrainers die bij iedere oefening uitleg en begeleiding zullen geven. Tevens zal van ieder team de trainer, leider of andere ouder meelopen.

  Het accent van de circuittraining ligt op het ontwikkelen van de individuele technische vaardigheden van de spelers en het verbeteren van de algehele lichaamscoördinatie. Kortom: beter leren voetballen!

  De voetbalvormen die bij de circuittraining aan bod komen:

  • Mikvormen
  • Scoorvormen
  • Pingelvormen
  • Partijvormen
  • Partijspel

   De voordelen van een circuit training:
  1. Kwalitatieve training voor alle basisteams, waarbij ze dezelfde trainingsstof aangeboden krijgen als de selectieteams.
  2. Alle kinderen hebben veel balcontacten en zijn bijna continue in beweging.
  3. De tijdsduur van een voetbalvorm, 10-12 minuten, komt overeen met de periode waarin kinderen zich kunnen concentreren
  4. Brengt lijn (duidelijkheid) in de trainingsopbouw voor alle groepen
  5. Korte en duidelijke communicatie tussen de technische commissie en de teams. Ouders, leiders, trainers van de basisteams krijgen beter inzicht hoe ze een training moeten uitzetten en hoe deze uitgevoerd dient te worden.
  6. Algemene verbetering van de voetbalkwaliteit over de volle breedte van de FC Weesp jeugdteams.

  De Technische Commissie is - samen met anderen - reeds druk bezig met de voorbereidingen van het komende seizoen en de opzet van de circuittrainingen. Lijkt het je leuk om mee te helpen als hulptrainer en voetbal je bij FC Weesp? Meldt je dan nú aan! Je hoeft dit uiteraard niet gratis te doen. Iedere hulptrainer zal een beloning ontvangen voor zijn of haar inzet. Voor aanmelden kun je het aanmeldformulier invullen. Voor meer informatie kun je een email sturen naar TC@fcweesp.nl.