• Op zondag 20 mei heeft FC Weesp zondag 1 de uitwedstrijd tegen nummer 2 Kampong met 3-0 verloren. Kijk hieronder voor het verlag van Kampong-FC Weesp. Op 27 mei is de laatste competitiewedstrijd, om 14.00 uur thuis tegen Hooglanderveen. Zaterdag 1 speelt zaterdag 26 mei, om 15.00 uur uit tegen Diemen en daarna op zaterdag 2 juni (laat, i.v.m. het jeugdtoernooi) ) thuis voor de nacompetitie (promotiewedstrijden).

  Voor zondag 1 is de kans op directe degradatie erg klein, het doelsaldo is veel beter dan dat van PVC. Er is ook nog een kleine kans om de nacompetitie (degradatiewedstrijden) te ontlopen, maar dan moet FC Weesp winnen, moet DCG verliezen en PVCV maximaal 1 punt halen.

  NVC is overigens kampioen gewoorden in deze tweede klasse B 

  De stand onderaan is:

   

  9 Nieuw Utrecht 25 25 -16 39 55
  10 Abcoude 25 23 -4 54 58
  11 DCG 25 22 -9 54 63
  12 PVCV 25 22 -47 35 82
  13 FC Weesp 25 20 -23 32 55
  14 PVC 25 17 -35 25

  60

  Programma:

  Datum     Tijd Thuisteam Uitteam
  27-5-2018 14:00 Abcoude DCG
  27-5-2018 14:00 FC Weesp Hooglanderveen
  27-5-2018 14:00 NVC Kampong
  27-5-2018 14:00 PVC VVIJ
  27-5-2018 14:00 PVCV Soest SO
  27-5-2018 14:00 SCH'44 Vriendenschaar
  27-5-2018 14:00 Nieuw Utrecht

  Elinkwijk

  Zondag 20 mei 2018: Kampong - FC Weesp 3-0

  Bij Kampong stond alles in het teken van de hockey-finalewedstrijd. Aan de andere kant van het complex werd er gelukkig ook gevoetbald. Het was voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Kampong wilt de druk op NVC houden voor het kampioenschap. FC Weesp zit nog vol in de strijd voor lijfsbehoud. De verslaggever is voor de verandering een keer meegereisd naar een uitwedstrijd.

  FC Weesp had een bijna volledig fitte selectie. Jesse Rijnsburger en Renaigel Ogenio waren niet beschikbaar vanwege een schorsing. FC Weesp kwam erg goed uit de kleedkamer. In het eerste kwartier kwam FC Weesp al tot 4 kansen. Een goede voorzet van Philip Halfhide werd onder druk van Thijs Visser door de verdediger van Kampong richting eigen goal gekopt. De keeper bracht nog redding. Buddie Buddenberg pikte de rebound op, maar het schot ging voorlangs. Daarna kwam Thijs Visser na goed voorbereidend werk van Zaka Lamhamdi en Marcin Kmiecik alleen op de keeper af. De keeper redde de bal goed. Verder konden Daan Brandse en Rogier van de Nes goed op goal schieten, waarbij het schot van Daan gered werd door de keeper en het schot van Rogier over ging. Daarna kwam de wedstrijd weer in balans en vond het spel hoofdzakelijk op het middenveld plaats. Na een half uur kreeg FC Weesp weer een goede kans. Thijs Visser onderschepte de bal zelf in de opbouw en kon door 1 op1 op de keeper. Wederom bracht de keeper redding. De rebound was voor Marcin Kmiecik, maar zijn schot werd geblokt. In de minuut erna kwam Kampong er over de rechterkant doorheen. De voorzet van nr 17 kwam bij nr 12 die koelbloedig de bal tegendraads binnenschoot .1-0. Niet veel later verdubbelt Kampong bijna de voorsprong. Een vrije trap van Kampong kon door 3 man van Kampong binnen worden gelopen, maar geen van de 3 doet het. De laatste kans van de 1e helft was voor FC Weesp. Marvin Samseer ging met een goede versnelling en een goede actie de spelers van Kampong voorbij. Zijn voorzet komt met een stuiter bij Marcin Kmiecik uit, maar zijn schot miste kracht waardoor de keeper van Kampong redding kon brengen. FC Weesp speelde goed, maar ging toch met een 1-0 achterstand de rust in. De tweede helft was minder spectaculaire. Kampong trok de wedstrijd langzaam maar zeker naar zich toe. In eerste instantie zonder veel kansen over en weer. De goed spelende Zaka Lamhamdi kon helaas niet verder. Zaka werd vervangen door Job Vermeulen. Halverwege de 2e helft werd het overwicht omgezet in een doelpunt. Kampong veroverde de bal op de helft van FC Weesp. Uiteindelijk komt de bal bij nummer 14 die de bal in de korte hoek binnen schiet. 2-0. Een minuut later had FC Weesp een grote kans op de aansluitingstreffer. Oseanu Doorn was ondertussen ingevallen voor Rogier van de Nes. Oseanu ging op snelheid de verdediger voorbij. De voorzet van Oseanu komt bij Marcin Kmiecik. Het schot van Marcin werd gered door de keeper. Een kwartier voor tijd wordt de wedstrijd definitief beslist. Een corner van Kampong wordt door de nummer 10 teruggekopt. Nummer 4 schoot de bal hard en hoog binnen. A-junior Jasper Foppen mocht nog invallen om zijn minuten in het 1e te maken. Hierna bloedde de wedstrijd langzaam dood. Na een goede eerste helft volgde een moeizame 2e helft. Helaas bleven de punten in Utrecht.

  Dan gaan we kijken naar de andere wedstrijden. NVC had gewonnen en is daarmee kampioen geworden. Abcoude wint , PVCV wint van DCG, PVC verliest. Dit betekent dat de kans dat FC Weesp rechtstreeks degradeert erg klein is. Voor het rechtstreeks handhaven zijn er nog wel mogelijkheden. Dit betekent dat FC Weesp volgende week moet winnen van Hooglanderveen en dan afhankelijk is van de andere wedstrijden. Het is sowieso goed om het seizoen goed af te sluiten en -waarschijnlijk- klaar te maken voor de nacompetitie. Dat moet gaan lukken. Ik nodig jullie allemaal uit om te komen kijken.

  Jullie verslaggever.