• Op woensdag 28 maart streden ruim 500 kinderen van de basisscholen in Weesp en Driemond om een plaats in de finales van het schoolvoetbaltoernooi en om de Fair Play Cup. Eind januari hadden zij zich al aangemeld, en velen hebben meegedaan aan de speciale trainingen bij FC Weesp.

  De weersvoorspellingen waren slecht want er werd veel regen verwacht. Er werd zelfs gedacht om het toernooi een week uit te stellen, maar ook bij eerdere edities van het Schoolvoetbaltoernooi had het geregend en was het goed gegaan. En dat was ook dit jaar het geval: "Het regende dan wel, maar het mocht de pret geen moment drukken" aldus het WeesperNieuws.

  De enige en belangrijkste prijsuitreiking van de dag was de Fair Play Cup. Deze ging met ruime voorsprong naar de Jan Woudsmaschool uit Driemond (8,4 gemiddeld), waarvan het MD2 team zelfs met een 9,6 werd beoordeeld door de scheidsrechters. De meisjes (8,0) waren ook dit jaar ruim sportiever dan de jongens (7,4).

  De 16 beste teams - vier in elke categorie (jongens en meisjes, groepen 5-6 en 7-8) - spelen op woensdagmiddag 4 april de finalewedstrijden. Dit zijn de Jan Woudsmaschool JE1/MD1, De Hobbedob ME2, De Triangel MD1/MD3/JD1/JD3, De Terp JE2, Kors Breijerschool ME1/JE1/JD1, en van der Muelen-Vastwijkschool ME2/ME3/JE1/MD1/JD2. Tegelijk met de finales spelen ook de ruim 200 jongens en meisjes uit groepen 3-4 hun wedstrijdjes. Ook dit belooft weer een mooie voetbalmiddag te worden, iedereen is welkom!

  Voor de kampioenen volgt op woensdag 18 april bij SV de Vecht de strijd tegen scholen uit o.a. Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg en Abcoude.

  Het schoolvoetbaltoernooi, dat sinds 2014 weer georganiseerd wordt door FC Weesp heeft ondertussen een vaste plaats op de schoolkalenders gekregen. Mede vanwege dit eerste lustrum is er als speciale verrassing een interactieve voetbalmuur aanwezig, de Yalp Sutu. Hiermee kunnen de kinderen verschillende spellen spelen en bijvoorbeeld kijken hoe hard ze kunnen schieten. Deze voetbalmuur blijft staan bij FC Weesp tot en met de finalewedstrijden.

  Kijk voor meer informatie op www.fcweesp.nl/schoolvoetbal, foto's op www.facebook.com/SchoolvoetbalWeesp , uitslagen op Toernooi.nl of de Schoolvoetbal Nieuwsbrief.