• Het Oliebollentoernooi op woensdag 3 januari 2018 was ondanks de harde wind weer een groot succes. Voor het eerst werd het toernooi op de velden van FC Weesp georganiseerd in plaats van binnen in de zaal. Daardoor konden alle kinderen tegelijkertijd hun wedstrijdjes spelen én uiteraard ook samen in de kantine de oliebollen eten. Dit zorgde voor extra gezelligheid!

  De weersvoorspelling (code oranje!) baarde de organisatie wel wat zorgen. Als alternatief waren er spelletjes aanwezig die in de kantine gespeeld konden worden. Gelukkig viel er weinig regen en konden de meeste kinderen hier heel goed tegen. Voor de veiligheid waren de doeltjes plat (op de doelpalen) neergelegd zodat deze niet om konden vallen. Ook waren er geen lijnen met pionnen gemaakt omdat deze toch weg zouden waaien. Dit maakte de kinderen niets uit en verhoogde het spelplezier.

  Maar liefst 100 kinderen hadden zich aangemeld en veel daarvan waren er hard aan toe om hun energie weer lekker kwijt te kunnen op het voetbalveld. De kinderen waren vooral afkomstig uit 25 verschillende jeugdteams van  FC Weesp. Speciale vermelding daarbij voor de JO8-2 (6 spelers), JO9-2 (5 spelers), JO11-1 (7 spelers) en de JO12-1 (8 spelers) die met een groot deel van het team meededen. Dit jaar mochten er ook vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes meedoen en ook dat is goed bevallen en zorgde voor extra plezier.

  Bij de jongste jeugd (t/m JO10) en de oudere jeugd (JO11 t/m JO15) waren elk acht teams gemaakt die in twee poules van vier teams een halve competitie speelden. De teams bestonden uit een mix van spelers van verschillende sterkte/leeftijd, waardoor er nieuwe samenwerkingen ontstonden. Na de pauze werden alle teams opnieuw ingedeeld. Het leeftijds (en lengte-) verschil maakte meestal niets uit; de teams regelden onderling het spelverloop, en dat ging allemaal heel sportief. Op deze manier speelde iedereen in totaal 6 wedstrijdjes van ongeveer 15 minuten.

  In de pauze kregen alle deelnemers een overheerlijke oliebol, ook dit jaar weer gemaakt door voormalig bakker Jan Detering (al ruim 70 jaar lid van FC Weesp!). "Ome" Jan had de dag ervoor in vijf uur tijd 160 oliebollen gebakken die na afloop van het toernooi allemaal op waren.

  Na afloop kon er nog verder gevoetbald worden met zelfgemaakte teams en ook daar werd door veel kinderen gebruik van gemaakt.

  Door de vele lachende gezichten en positieve reacties was duidelijk dat zowel spelers, begeleiders, toeschouwers en organisatie met plezier terug kunnen kijken op dit Oliebollentoernooi nieuwe stijl, aan het begin van het nieuwe (voetbal)jaar. Dit is alleen mogelijk dankzij de goede en vrijwillige samenwerking van tientallen mensen, o.a. bij de organisatie, in de kantine, op de velden, langs de zijlijn en de vele andere vrijwilligers die FC Weesp op verschillende manieren tot een mooie vereniging maken.

  We zullen de traditie van het Oliebollentoernooi volgend jaar zeker voortzetten bij FC Weesp.

  Bekijk meer foto’s in het Google fotoalbum.

  Graag tot ziens bij de Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 6 januari 2018!

  Organisatie Oliebollentoernooi - Leo Timmermans, Yolanda Jaarsma, Susanne Koenderink, Sandra Vrijenhoek, Moniek van de Loo, Angelique Bolte - activiteitenfcweesp@gmail.com 

  P.S. Wil je volgend jaar ook meehelpen met de organisatie, laat het ons dan weten!