• FC WEESP VR1  - RODA 46 VR2 

  Drie punten blijven in Weesp 
   

  Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Roda '46 VR2 op de planning. Een ploeg die pas later in de competitie kwam. Naast VR2 speelt ook VR1 van Roda in de competitie mee. Roda '46 VR2 stond met 1 punt onder Weesp dus doel was om de drie punten in Weesp te houden en de vierde plek veilig te stellen.  

   

  FC Weesp begon sterk aan de wedstrijd en ging op zoek naar de openingstreffer. Een aantal goede kansen werden gemist maar de eerste goal viel uiteindelijk in de 30ste minuut dankzij een goal van Gwen Vuurberg. Dit was tevens ook de ruststand voor Weesp. 

   

  Na de rust ging Weesp rommelig van start. Er werden onnodige fouten gemaakt en Roda '46 kreeg steeds meer vrijheid om te gaan voetballen. Dit resulteerde ook in een tegendoelpunt. Weesp moest nu gaan aanzetten en de coach besloot om 1 op 1 te gaan spelen. Een gewaagde keuze maar dit was nodig om ervoor te zorgen dat de drie punten in Weesp bleven.  

   

  Het 1 op 1 spelen werd beloond toen Jessica Nuiten de 2-1 binnenschoot. Het spel vanuit Roda '46 werd steeds feller en dit zorgde voor de nodige opstootjes. Een overtreding net buiten de 16 gaf een mooie kans om de 3-1 te maken. Deze kans werd gelijk benut door Rowan de Meij die de bal fantastisch achter de keepster plaatste. De kers op de taart was de 4-1 die door Roosje Kemmink werd ingeschoten nadat de bal eerst op de lat werd gekopt. Vlak daarna klonkt het eindsignaal en was de winst binnen! 

   

  Dit brengt de Weesper vrouwen op een vierde plek met 9 punten uit 4 wedstrijden. De drie ploegen boven Weesp delen dezelfde punten maar hebben een beter doelsaldo. Doel voor de vrouwen om meer doelpunten te scoren en minder doelpunten tegen te krijgen.  

   

  Volgende week hebben de vrouwen een zondag rust en op zondag 4 november wordt er uit gespeeld tegen Hooglanderveen VR1 om 13:30. Tot dan!