• Hooglanderveen VR1 - FC Weesp VR1
  Goede wedstrijd met veel doelpunten

  Afgelopen zondag speelde de vrouwen tegen Hooglanderveen VR1. Deze ploeg staat momenteel laatste dus Weesp moest de punten mee naar huis nemen.

  De ploeg begon met 10 speelsters, wat Weesp een voorsprong gaf om zoveel mogelijk doelpunten te maken. De eerste goal werd al in de 3de minuut door Sharon de Jong gemaakt, die na een rush vanaf de zijkant de bal achter de keepster schoot. Weesp ging steeds vrijer voetballen en ging op zoek naar meer doelpunten. Deze viel in de 15de minuut door een goal van Naomi Hoffmeister. Inmiddels had Hooglanderveen nog een speelster gevonden en werd het weer 11 tegen 11.

  Weesp zakte wat terug in het spel maar bleef op zoek gaan naar de goals. Deze kwam in de 28ste minuut door een goal van Jessica Nuiten. Weesp zakte enorm terug en er werd steeds meer gecreëerd door Hooglanderveen. Een uittrap van de keepster kwam zo in de voeten bij een speelster van Hooglanderveen en schoot de bal meteen in het goal. Een enorme domper voor Weesp want de doelstelling was om de nul te houden. Weesp moest zichzelf weer oppakken en harder gaan spelen. Gelukkig viel voor rust nog de 1-4 door Jessica Nuiten.

  In de rust werden er duidelijke afspraken gemaakt. Weesp moest geen onnodig balbezit weggeven en blijven strijden voor de doelpunten. Meteen na de rust werd de 1-5 binnen geschoten door Sharon de Jong, die wederom vanaf de zijkant een rush maakte en de bal zo achter de keepster schoot. Er waren genoeg kansen voor Weesp. Zo kwam er een bal op de laat en beide palen. Toch was het Jessica Nuiten die in de 60ste minuut de 1-6 binnenschoot voor Weesp. Daarna werd het spel van Weesp rommelig en vielen er gaten. Hooglanderveen kon nog iets terugdoen en maakte de 2-6.

  Eindstand: 2-6 en de drie punten voor Weesp. Dit geeft de vrouwen een tweede plek met uit 5 wedstrijden 12 punten. Volgende week zondag wordt er gespeeld tegen Roda ’46 VR1 die momenteel bovenaan staan met 15 punten uit 6 wedstrijden. Doel voor Weesp is om de drie punten thuis te houden en om zo de koppositie vast te stellen.