• FC Weesp VR1 - Soest SO VR 1-0

    Afgelopen zondag speelde de vrouwen van FC Weesp tegen Soest SO VR2. Een onbekende tegenstander voor de Weesper vrouwen. Soest had uit twee wedstrijden 3 punten behaald, waaronder een winst partij tegen SDO. Een oude bekende van Weesp. FC Weesp wist dat dit mogelijk een zware wedstrijd zou worden maar waren erop gebrand om de drie punten in Weesp te houden.

    Soest had snelle spitsen, waardoor alle ballen diep werden gespeeld. Er lag voor Weesp een lastige taak om deze ballen goed te verdedigen. In de eerste helft waren er volop kansen voor Weesp door goed spel van de thuisploeg en het verdedigende werk achterin. Uiteindelijk was het een rush van Sharon de Jong naar de achterlijn die voor de voorsprong zorgde voor Weesp. De keepster zat nog aan de bal maar dit had geen effect want de bal werd er keihard ingeschoten.

    In de rust werd het duidelijk dat het voor Weesp doel was om de voorsprong te behouden. De ploeg moest sterk gaan verdedigen en de snelle spitsen van de tegenstander tegenhouden. Door uitstekend verdedigend werk en een sterke keepster, lukte het Soest niet om op gelijke hoogte te komen. Eindstand: 1-0 voor Weesp.

    Volgende week zijn de vrouwen een weekendje vrij. Daarna wacht een thuiswedstrijd tegen Roda ’46 uit Leusden. In verband met de week van de scheidsrechters: Bedankt Boy Eeltje voor het fluiten van de wedstrijd!