• FC Weesp heeft tegen laagvlieger Zuidoost United uit Amsterdam, eenvoudig met 5-2 gewonnen, maar lijkt zeker nog niet klaar voor het duel van volgende week met koploper Roda 23. 

    Ondanks alle waarschuwingen vooraf, Zuidoost United had vorige week met liefst 1-11 verloren van Roda 23, was FC Weesp in de openingsfase niet bij de les. En zo kon het gebeuren dat de bezoekers, goed gebruik makend van de kennelijk ook nog slapende Weesper assistent Van Gemert, na 11 minuten brutaal en niet eens onverdiend met een fraai schot de leiding nam.
    Hierna nam Weesp de touwtjes wat steviger in handen, en halverwege de eerste helft maakte Weesp binnen een minuut het verschil. Sukru Sokmen en Lesley Las van Bennekom bogen binnen een minuut de stand om in 2-1. Hierna ging Weesp weer slordiger spelen, miste het handenvol kansen maar ging het dankzij treffers van Kobus den Uyl en Alex Wouters met een 4-1 stand rusten.

    Na rust geloofde Weesp het wel, het volhardde in het slordige spel en het bleef kansen missen. Hierdoor kon Zuidoost United zowaar de 4-2 scoren. Vlak voor tijd leek Wouters zijn tweede te gaan maken, waarna hij in scoringspositie werd vastgehouden. Een van de spelers van de gasten moest er met rood af, waarna Wouters zelf de strafschop binnenschoot en de eindstand op 5-2 bepaalde.

    Zoals eerder gemeld mag Weesp volgende week op bezoek bij de nog foutloze koploper Roda 23. Dan zal er uit een duidelijk ander vaatje getapt moeten worden.