• Zespuntenwedstrijd voor zondag 1

  Zondag 18 maart wist FC Weesp in een uitermate spannende wedstrijd directe concurrent PVC te verslaan: 3-2. 
  Zaterdag 1 heeft op 17 maart de uitwedstijd tegen GeuzenMiddenmeer met 2-4 gewonnen.
  De winst van zondag 1 is belangrijk, want de Weespers stijgen nu naar een (veilige) 11de plaats. Lees hieronder het verslag van onze eigen verslaggever en klik hier voor het verslag op hetamsterdamschevoetn.nl
  De stand onderin in de tweede klasse B:

  Nr. Team Gespeeld Punten Saldo
  8 Nieuw Utrecht  1 16 19 -5
  9 VVIJ 1 18 19 -14
  10 Abcoude fc 1 18 15 -6
  11 FC Weesp 1 18 15 -13
  12 DCG Rksv 1 17 13 -10
  13 PVC 1 18 13 -20
  14 PVCV 1 18 13 -41

  18 maart 2018: FC Weesp - PVC 3-2

  Het is al bijna lente, maar het was nog ijs en ijskoude zondagmiddag aan de Papelaan. Na de overwinning op PCVC stond vandaag de thuiswedstrijd tegen PVC op het programma. Wederom een 6-puntenwedstrijd. FC Weesp kon deze wedstrijd dus met vertrouwen tegemoet gaan. Milan Geertsma was niet beschikbaar, waardoor Philip Halfhide een basisplaats had en Daan Brandse doorschoof naar het centrum.
  FC Weesp kwam goed uit de startblokken en had in de eerste 10 minuten een aantal goede kansen. Rogier van de Nes nam een goede vrije trap vandaag de rechterkant. Deze werd goed uitverdedigd. Alleen pikte Thijs Visser de rebound op en stifte de bal over de keeper, maar de bal was net te hoog en kwam op de lat. PVC speelde wat meer de de lange bal en gokte op foutjes van FC Weesp. Die kwam er wel halverwege de 1e helft. Balverlies in de opbouw leidde een aanval van PVC in over de linkerkant. De aanvallende middenvelder ging door tot aan de achterlijn. Zijn voorzet was op maat, de afronding was net te hoog. Hiermee kwam PVC meer in de wedstrijd, waarbij FC Weesp wel meer balbezit had.  In een redelijk gelijkmatige 1e helft werd er verder niet gescoord. Een 0-0 ruststand.
  In de 2e helft was er meer spektakel. FC Weesp had direct in de 46e minuut een schot op de lat via Jesse Rijnsburger en een goede corner van Rogier van de Nes. 2 minuten later was het echter raak voor PVC. Een aanval door het centrum zette de spits alleen voor Arno Copier. Arno kon nog redding brengen. Alleen de rebound was voor PVC en dus 0-1. FC Weesp leek even wat van slag. PVC kwam nog een aantal keer dichtbij een 2e doelpunt vanuit omschakelmomenten. FC Weesp kwam goed weg. Een kwartier voor tijd kantelde de wedstrijd. Thijs Visser stuurde Oseanu Doorn de diepte in. Oseanu ging door richting de achterlijn en gaf een voorzet op Rogier van de Nes. Rogier draaide goed weg en schoot de 1-1 binnen in de verre hoek. 1 minuut later werd weer Oseanu Doorn goed de diepte in gestuurd. Nu was de voorzet bestemd voor Marcin Kmiecik. Marcin maakt de 2-1. Een mooie comeback van FC Weesp. 5 minuten lag echter ook de 2-2 erin. Een vrije trap rond de middellijn werd het strafschopgebied van FC Weesp. Het 1e kopduel werd gewonnen door PVC. De bal kwam via via bij de spits van PVC en die schoot van dichtbij de 2-2 binnen. Een beetje een frommelgoal, maar vanuit FC Weesp wel een vervelende. Met een gelijkspel schiet FC Weesp niet veel op. Maar ja??soms mag het ook meezitten. Dat gebeurde ook. De keeper van PVC speelde een goede wedstrijd, maar ging opzichtig in de fout. Onder druk van Marcin Kmiecik schoot hij de bal tegen Marcin aan. Marcin kon alleen met de bal op goal afgaan en de 3-2 binnenschieten. PVC ging alles of niets spelen. Dat moest FC Weesp met 10 man doen, omdat de ingevallen Buddie Buddenberg 2x een gele kaart had ontvangen.  PVC kwam nog dichtbij, maar de spitsen stonden regelmatig buitenspel. Een 1x bracht Marwin Samseer redding op de doellijn.
  Een hele belangrijke overwinning vandaag. Over 90 minuten was FC Weesp ook de betere ploeg. Ondanks de bevroren tenen gingen de supporters dus met een goed gevoel naar de kantine of naar huis. De uitslagen van de andere wedstrijden druppelen nu binnen. Zoals het er nu naar uit ziet, stijgt FC Weesp naar de veilige 11e plaats. Het staat allemaal nog wel dicht bij elkaar. Volgende week uit naar SCH’44. Dat gaat lastig worden, maar de 2 overwinningen op rij nodigen wel uit tot een goed vervolg.

  Jullie verslaggever.