• FC Weesp ging zaterdag kansloos ten onder tegen koploper Roda 23. Na een 1-0 ruststand, won Roda uiteindelijk met 4-0.
  FC Weesp miste door allerlei oorzaken een half elftal, en omdat ook keeper Peter Oudshoorn ontbrak, mocht verzorger Michiel Versteeg vandaag weer eens het doel verdedigen.

  Weesp startte niet eens zo slecht en was in de openingsfase een aantal keer dreigend. Halverwege de eerste helft kwam Weesp met 0-1 achter. Een vrije trap vanaf de zijlijn zorgde voor dusdanig veel onrust dat Roda de 1-0 scoorde.
  Hierna ontspon zich een sportieve strijd waarin beide ploegen hadden kunnen scoren, maar de rust werd met een 1-0 stand bereikt.

  Al snel na rust kwam Roda ook nog op 2-0 en was de wedstrijd wel gespeeld. Weesp was niet bij machte om het de Bovenkerkers echt moeilijk te maken, en zag in de tweede helft ook nog Jurre Stek en Alex Fransen geblesseerd afhaken. Roda maakte een kwartier voor tijd ook nog 3-0, waarna keeper Versteeg met een spierblessure geblessseerd uitviel. Omdat Weesp al drie keer had gewisseld, nam verdediger Rick Stol de laatste vijf minuten de keepershanschoenen op. 
  Scheidsrechter Van Lagen vond het kennelijk zo een lekkere pot dat hij, ondanks dat de wedstrijd allang gespeeld was, uitgebreid tijd bijtelde. In de extra tijd maakte Lennart van de Geest kennelijk zijn eerste doelpunt uit zijn loopbaan. Hij was zo blij dat hij veldspeler Stol had omspeeld, dat hij een dusdanig uitgebreide ereronde maakte dat het leek alsof hij de winnende treffer in de inale van de Champions League had gemaakt. 

  Volgende week krijgt Weesp De Vecht op bezoek en zal het een hele puzzel worden om weer 11 spelers fit aan de start te krijgen.

  jullie reporter