• Zaterdag 1 wint met dubbele cijfers

  FC Weesp heeft zaterdag, zonder zich bovenmatig in te spannen, met 10-0 gewonnen van het Amsterdamse Real Sranang. De doelpunten werden  keurig over de beide helften verdeeld. Weesp ging rusten bij een 5-0 stand en zag de teller stoppen bij 10-0.

  Weesp startte zonder de gebroeders Fransen en zonder Frank van Bemmelen, die voor een trainingsstage naar Muenchen waren afgereisd. de afwezigheid van de eerder genoemden zorgde ervoor dat Bobby Zamaray weer eens in de basis mocht starten, en voor het eerst in lange tijd uiteindelijk een hele wedstrijd zou spelen. Weesp startte wat onrustig en zag de Amsterdammers zelfs gevaarlijk in de zestien opduiken. Na een minuut of tien kwam Weesp beter in de wedstrijd en was het Rick van der Burg die zijn eerste van deze middag maakte na een fraai passje van Zamaray.
  Kort daarna kreeg Weesp een vrije trap op de rand van de zestien. Aanvoerder Lesley Las van Bennekom zag de keeper redden, waarna de bal nog de lat raakte en ook nog drie van de lijn werd gehaald. Kort daarna werd het via Wouter Strockmeijer 2-0, waarna van der Burg 3-0 scoorde en Rick Stol met een fraaie knal de 4-0 maakte. Van der Burg maakte vlak voor rust ook nog zijn derde en zette de teller op 5-0.

  Na rust startte Weesp weer slordig maar Real Sranang bleek niet bij machte om gebruik te maken van de slordigheden. Na een klein kwartier maakte Strockmeijer de 6-0, waarna Sukru Sokmen en Alex Wouters de stand naar 8-0 tilden. Aan het eind van de wedstrijd was Real Sranang helemaal stuk gespeeld en maakte Van der Burg de 9-0 en de 10-0. Scheidsrechter Alflen vond het daarna genoeg en zag geen noodzaak om nog blessuretijd toe te voegen aan de wedstrijd.

  Opgemerkt mag nog worden dat Real Sranang, ondanks de gestaag oplopende score zich wel bleef verzetten maar zich niet verlaagde tot het maken van nare overtredingen.
  Volgende week gaat Weesp op bezoek bij TOS/Actief dat maar nipt won van Real Sranang, maar ook maar nipt verloor van Diemen, dat vorig seizoen twee keer te sterk was voor Weesp. 

  De vlaggenman