• FC Weesp blijft ook volgend seizoen in de tweede klasse spelen.Omdat PVC, PVCV en DCG allemaal verloren en FC Weesp zelf won, eindigen de Weespers op een veilige elfde plaats.

  27 mei 2018: FC Weesp - Hooglanderveen 5-3

  Vandaag was de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. FC Weesp moest thuis tegen Hooglanderveen. Hooglanderveen had zich al geplaatst voor de nacompetitie door de 2e periode te winnen. FC Weesp stond op een nacompetitie plek; voor lijfsbehoud danwel te verstaan. FC Weesp moest sowieso winnen en was dan afhankelijk van de wedstrijden Abcoude - DCG en PVCV - SO Soest of een rechtstreekse handhaving mogelijk was. Voor de wedstrijd moest ook in de opstelling geïmproviseerd worden. Rinaigel Ogenio was nog geschorst. Daar waren nu ook de aanvallers Marcin Kmiecik en Oseanu Doorn bijgekomen. Dit betekende dat Job Vermeulen en Milan Geertsma in de spits stonden bij FC Weesp vandaag. Op deze warme dag zou het een leuke en spannende wedstrijd gaan worden.

  Beide ploegen begonnen fanatiek aan de wedstrijd met kansen over en weer. Na een kwartier kwam FC Weesp op voorsprong. Een uitstekende steekpass van Jesse Rijnsburger op Buddie Buddenberg stelde Buddie in de gelegenheid om af te gaan ronden. Buddie schoot op goal en de bal ging met effect via de verdediger tergend langzaam in de goal. De keeper stond al op het verkeerde been. 1-0. Achteraf hoorde jullie verslaggever dat dit pas de 1e goal van Buddie dit seizoen was. Toch een opvallend feitje. 5 minuten later een belangrijk moment in de wedstrijd. Marwin Samseer dribbelde op. Marwin was halverwege de helft van Hooglanderveen en werd toen schuin van achteren onderuit gehaald. De scheidsrechter trok resoluut de rode kaart voor de speler van Hooglanderveen. FC Weesp moest even zoeken, maar leek de goede modus gevonden te hebben. Thijs Visser zette zelf na een half uur spelen de aanval op. Thijs ging de combinatie  aan met Milan Geertsma. Thijs kreeg de bal weer terug op de linkerkant van het strafschopgebied en schoot de bal goed in de verre hoek. 2-0. Een heerlijke goal! 5 minuten later leek FC Weesp de wedstrijd te gaan beslissen. Een van de centrale verdedigers verloor de bal. Job Vermeulen pikte de bal op, omspeelde de keeper en kwam alleen in een mogelijke hoek terecht. De aanval leek dood te bloeden, maar Job ging door en bracht Milan Geertsma nog in stelling. Milan kon echter de bal net niet lekker raken. Hooglanderveen speelde weliswaar met een man minder, maar in het spelbeeld was dat niet heel erg merkbaar.  Een paar minuten voor rust kwam Hooglanderveen terug. Balverlies op het middenveld leidde de aanval in. De nummer 10 van Hooglanderveen werd de diepte in gestuurd. Hij kon helemaal alleen door op de keeper en schoot de 2-1 beheerst binnen. Met deze stand gingen de ploegen de rust in.

  Na rust leek het even mis te gaan. Binnen 1 minuut was het al 2-2. Balverlies centraal achterin werd direct afgestraft door een goed schot van de nummer 12 die de bal afpakte en zich geen seconde bedacht. Het spel bleef op en neer gaan. Rond de 60e minuut nam FC Weesp weer de voorsprong. Marwin Samseer had de bal op iets van 20 meter afstand van de goal. Marwin schoot hard op goal en met een lekkere stuiter vlak voor de keeper bleek de bal onhoudbaar te zijn. 3-2. Deze goal leek om een goal van Marwin vorige seizoen. Alleen schoot Marwin hem echt lekker in de bovenhoek. Terug naar de wedstrijd.  1 goal marge is niet genoeg tegen Hooglanderveen. In de 70e minuut vergrootte FC Weesp de voorsprong. De voor Job Vermeulen ingevallen Rogier van de Nes werd op de linkerflank de diepte in gestuurd. De voorzet van Rogier was precies op maat. Goede plaats en goede snelheid. Milan Geertsma liep goed en kopte de bal heerlijk binnen. 4-2. Dan gaan we door naar de 80e minuut. Hooglanderveen gaf zich nog niet over. Een vrije trap werd door de nummer 6 van Hooglanderveen snoeihard binnengeschoten. 4-3. Vlak voor tijd. Een corner van Hooglanderveen. De bal wordt goed ingekopt. Er ontstaat een scrimmage voor de goal. De bal wordt gelukkig uitverdedigd. Ondertussen worden de moegestreden Zaka Lamhamdi en Bart Tijnagel vervangen door Jerrel van der Poel en Jasper Foppen.Door naar de laatste minuten van de wedstrijd. Milan Geertsma breekt door over de rechterkant. Milan omspeelt zijn tegenstander en dribbelt door het strafschopgebied in. Zijn voorzet op Rogier van de Nes lijkt wat kort. Er komt ook een verdediger van Hooglanderveen tussen. Alleen Rogier van de Nes dwingt toch af dat de bal in het goal belandt. Hiermee eindigt de wedstrijd in 5-3.

  Een mooi resultaat voor FC Weesp. Op het veld kwam het team en de begeleiding bij elkaar om te wachten op de andere uitslagen. Abcoude wint van DCG met 2-1. Soest wint van PVCV met 4-1. Een scenario doet zich voor waar FC Weesp wel op gehoopt had, maar rekening hield dat het niet ging gebeuren. FC Weesp heeft zich rechtstreeks gehandhaafd! Jullie verslaggever is erg betrokken bij de zondag 1 en is echt heel blij met dit resultaat. Na de wedstrijd werd door voorzitter Bart Horseling afscheid genomen van Mario Rijnsburger als hoofdtrainer, van Roel Rakers als teammanager en Kees Makkinje als assistent scheidsrechter. Jullie verslaggever maakt graag gebruik van dit moment om jullie te bedank voor jullie inzet en liefde voor de club. Goed bezig geweest! Daarna was er nog een BBQ geregeld door de kantinecommissie en was de barbezetting buiten goed geregeld door de vrijdagavond 35+. Het bleef nog even gezellig bij de FC Weesp.

  Terugkijkend was het niet een eenvoudig seizoen. Promoveren en 5 basisspelers verliezen. Dat maakt het knap dat het toch gelukt is om rechtstreeks te handhaven. Een mooie prestatie. Volgend seizoen kijken we wel weer verder! Wie weet of er dan afentoe een verslagje langs komt of niet.

  Jullie verslaggever.

  Verstuurd vanaf mijn iPad