• Zondag 15 april heeft FC Weesp een onnodige nederlaag geleden tegen Vriendenschaar uit Culemborg. FC Weesp staat nog steeds op de onveilige 12de plaats met slchts één punt voorsprong op nummer 13 (PVC) en 14 (PVCV), die beide wonnen en met ook maar een geringe achterstand op Abcoude en DCG, die beide verloren. Het zal tussen deze 5 teams gaan.

  Positie Team Gespeeld Punten Doelsaldo
  10 Abcoude  22 19 -2
  11 DCG  21 18 -8
  12=nacompetitie FCWeesp 22 17 -20
  13=nacompetitie PVC 22 16 -28
  14=degradeert PVCV 22 16 -47

   

  15 april 2018 FC Weesp - Vriendenschaar 1-3 

  Het gelijke spel vorige week van DCG was op zich een goed resultaat, alleen er had wellicht meer ingezeten. Hierdoor stond er toch een bepaalde mate van druk op de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar. FC Weesp stond namelijk weer op een nacompetitieplek. De doelstelling is om minimaal een plekje hoger te eindigen op de ranglijst. De basiself was bijna hetzelfde als vorige week. Daan Brandse stond weer in de basis in plaats van Cevie Petronella.

  De eerste helft was best gelijkwaardig met enkele grote kansen over en weer. Het venijn zat hem in de laatste minuten. Marcin Kmiecik werd 1 op 1 gezet door een steekpass van Rogier van der Nes. Marcin ging voor een lobje, maar dat trof helaas geen doel. Enkele minuten later werd Marcin Kmiecik bediend door Jesse Rijnsburger. Marcin draaide goed weg. Alleen zijn inzet ging net voorlangs. Dan door naar de laatste minuut voor rust. Vriendenschaar speelt een man meer situatie aan de rechterkant uit. Ondanks het vlaggen van Kees Makkinje liet de scheidsrechter doorspelen. De voorzet van rechtsback werd bij de 1e paal binnen geschoten door 1 van de spitsen van Vriendenschaar. Hierdoor gingen de ploegen met een 0-1 stand de rust in. Dit was best zuur voor FC Weesp aangezien ze zeker niet de mindere ploeg waren tegen het overigens degelijke Vriendenschaar.

  De 2e helft kwam Vriendenschaar goed uit de startblokken. Vanuit een ingooi op een van de spitsen werd met een kaats de 3e man vrij gespeeld. Dit was de nummer 10 die zich vrij had gelopen en plaatste de bal in de korte hoek 0-2. FC Weesp had snel wat terug kunnen doen. Een van de verdedigers van Vriendenschaar kopte te kort terug op zijn keeper. Marcin Kmiecik rekende hier al op. Hij nam de bal eerst 1x aan en nam de bal vol op de wreef. De bal ging alleen via de bovenkant van de lat over. FC Weesp wisselde aanvallend met Thijs Visser en Buddie Buddenberg op de plaatsen van Philip Halfhide en Daan Brandse. Halverwege de 2e helft kwam FC Weesp ook terug in de wedstrijd. Eerst kopte Marcin Kmiecik nog op de paal. De volgende aanval was het raak. Een voorzet vanaf de linkerkant van Oseanu Doorn met zijn linkerbeen werd door Rinaigel Ogenio bij de 2e paal binnen gekopt. 1-2. FC Weesp bouwde de druk verder op in de jacht op de gelijkmaker. De gelijkmaker hing ook even in de lucht. Alleen besliste Vriendenschaar de wedstrijd een kwartier voor tijd in de omschakeling. Rond de middellijn onderschepte Vriendenschaar de bal. Direct werd de nummer 10 de diepte in gestuurd. Hij kon alleen door op de keeper van FC Weesp en plaatste de bal goed in de hoek. Met deze 1-3 werd was de wedstrijd gespeeld. Er kwamen nog kansen over en weer,  maar geen goals.

  FC Weesp heeft best een aardige pot op de hobbelige mat gelegd. Het zat gewoon niet mee in de afronding. Na afloop waren de consequenties duidelijk en zagen we dat de onderste 2 ploegen, te weten PVC en PVCV, hebben gewonnen. Hierdoor is het gaatje naar de onderste plekken teruggebracht tot slechts 1 punt. Aangezien DCG en Abcoude ook hebben verloren komen de onderste 5 ploegen erg dicht bij elkaar te staan met max 3 punten verschil onderling. Het lijkt erop dat deze 5 ploegen moeten gaan bepalen wie er gaat degraderen, wie er nacompetitie gaat spelen en wie zich rechtstreeks handhaaft. FC Weesp moet nog wat punten gaan halen. Dit zal volgende week niet eenvoudig zijn. Het is  volgende week Elinkwijk uit. Elinkwijk is door een goede reeks ondertussen op de 4e plaats terecht gekomen.

  Jullie verslaggever.