• Zaterdag 25 mei 2019: FC Weesp JO8-3 - ‘t Gooi JO8-2G 18-3 

  Het was vandaag de laatste competitiewedstrijd van de JO8-3. De JO8-3 is de laatste weken in vorm zoals dat heet. Er wordt meer dan 10 keer gescoord in een wedstrijd en de tegenstander scoort tussen de 1 en 4 keer. FC Weesp was vandaag compleet. Ook onze goede invaller Alexander was van de partij. De tegenstander zag er vandaag fysiek sterk uit. De jongens van JO8-3 waren wel even onder de indruk. Gelukkig weten we ondertussen wel dat we lekker kunnen voetballen. Dat deze we ook in de volgende opstelling: Omar op doel. Charlie en Alexander in de verdediging. Amr en Simon op het middenveld. Jesse in de aanval.  We speelden vandaag 6 tegen 6, dus begonnen Jip, Imrane en Abdellaziz in de wissel. 

  FC Weesp begon goed aan de wedstrijd. Het mooie was dat een aanval van FC Weesp zou stoppen. Alleen stond Alexander daar op de goede plek om van grote afstand de 1-0 binnen te schieten. Een mooie goal! Daarna schakelden Jesse en Amr door. Eerst schoot Jesse de 2-0 binnen na een goede dribbel. 3-0 kwam ook op naam van Jesse, waarbij Jesse de bal hoog in het doel schoot. Amr nam het stokje over en na een fantastische dribbel schoot Amr de 4-0 binnen. Niet veel later maakt Amr wederom een doelpunt. 5-0. 

  In het 2e kwart ging Jip op doel staan. Jesse maakte de 6-0 na een goede aanval. De 7-0 was wederom een mooie goal. Een aanval van FC Weesp leek te stoppen. De bal kwam nog voor de voeten van Imrane en met een hard en hoog schot van Imrane ging de bal hoog in de goal. Abdellaziz, Jesse en Simon gingen met zijn 3-en in de aanval. De 2 man meer aanval werd goed uitgespeeld en Abdellaziz schoot de bal goed in de hoek. 8-0. Amr maakte wederom een goede goal na een mooie dribbel. 9-0. Dit was de ruststand. Tijd voor limonade. 

  In de rust gaf de coach extra instructie. Alleen spelers die nog niet hadden gescoord mochten nog maar scoren. Jip, Omar, Simon en Charlie hadden nog niet gescoord.

  Jip liet zich dit geen twee keer zeggen. FC Weesp pakte de bal op eigen helft af en met een lange sprint stak Jip het veld over om de bal strak in de korte hoek erin te schieten 10-0. De 11-0 kwam op naam van Jesse. Jesse wilde voorzetten op 1 van zijn maatjes, maar via een van de spelers van ‘t Gooi ging de bal in het doel. Door de extra spelregel ging FC Weesp nog beter overspelen. De jongens die nog niet hadden gescoord moesten in positie worden gebracht. Het samenspel was echt leuk om naar te kijken. Omar was de volgende die op jacht ging naar een doelpunt. Nadat Omar eerst nog heel hard tegen de paal had geschoten, was het bij de volgende aanval wel raak. Omar werd bediend bij wederom een tegenaanval. Omar kon door op de keeper en schoot wederom heel hard de bal en nu wel in het doel. 12-0. Omar gaat volgend jaar naar de JO-9. We gaan hem echt missen. ‘T Gooi bleef ook lekker voetballen. Ze hadden ook een meisje in het team. Zij maakte de 12-1 toch groot genoegen van het meegereisde publiek. Het niet scoren was soms wel lastig. Zeker als je vlak voor de goal staat. Jip schoot de 13-1 binnen en niet veel later schoot Amr de 14-1 erin. 

  Door naar het 4e kwart met Amr op doel. Simon had nog niet gescoord. De bal werd goed rondgespeeld. Jesse, Alexander en Imrane behielden goed het overzicht en zochten waar Simon stond. Simon stond ondertussen dichtbij het doel en schoot de bal geplaatst in de verre hoek. 15-1. Na het doelpunt kwam Ron ook heel even het veld op om zijn blijdschap te delen met Simon. De glimlach bij Simon ging toen van oor tot oor. Ondertussen ontstond er veel ruimte om te voetballen. ‘T Gooi kwam terug tot 15-3. De coaches werden erop geattendeerd dat Charlie nog niet gescoord had. Er werd direct gewisseld. Charlie het veld in en in de aanval. Jesse, Jip, Abdellaziz speelden de bal goed rond zodat Charlie kon gaan scoren. Uiteindelijk was het een mooie aanval waarbij Charlie vrij kwam om te schieten. Charlie schoot de bal in de rechterbovenhoek. 16-3. De spelers en het publiek gingen uit hun dak. Charlie is onze rots in de branding in de verdediging. Iedereen gunde hem ook zijn doelpunt. Hiermee hadden alle spelers gescoord. Abdellaziz had nog maar 1x gescoord. Abdellaziz is heel gretig voor de doel. Dat is zeker een kwaliteit. Abdellaziz scoorde de 17-3 en de 18-3. Niet veel later werd er door de goede leidende spelbegeleider gefloten voor het einde van de wedstrijd. 

  Na de wedstrijd even high-fives met de tegenstanders. De penalties werden goed genomen door de teams. Aangezien dit de laatste competitiewedstrijd was, gingen de spelers met hun ouders naar de kantine. Daar werden de spelers in het zonnetje. Coach Faical had een aantal mooie zaken geregeld. Samen met coach Aize mochten de spelers 1 voor 1 naar voren komen om hun beker in ontvangst te nemen. De JO8-3 bleek kampioen te zijn geworden. Een geweldige prestatie van de spelers. Om het feest compleet te maken werd er ook een grote schaal met patat besteld. De spelers en hun broertjes mochten hier lekker van eten. Hiermee werd het echt een feestdag. Een mooie afsluiting van een mooi seizoen. 

  Verslaggever JO8-3.