• FC Weesp verloor zaterdag het topduel met het Duivendrechtse CTO 70. De bezoekers waren beter dan het opnieuw gehandicapte Weesp, maar hadden grote moeite met de georganiseerd spelende Weespers. Weesp mocht lange tijd hopen op een beter resultaat, maar kreeg in de blessuretijd van de tweede helft nog twee treffers tegen, waardoor het uiteindelijk met 0-3 verloor.

    De begeleiding van Weesp had opnieuw een redelijk puzzel te leggen door een grote reeks afwezigen. Voorin ontbraken onder andere Sasja Fransen, Rick van der Burg, Rogier van de Nes en Sukru Sokmen. Terwijl ook Alex Fransen, Alex Wouters en Kevin Kalfsbeek om uiteenlopende redenen ontbraken. De nood was dusdanig hoog dat Weesp weer eens mocht putten uit haar poule met legends, waardoor Kevin Helder en Wouter Strockmeijer als reserve aan het duel begonnen.

    Door al deze afwezigen startte Weesp wat behouden en liet het CTO het spel maken. De bezoekers, onder aanvoering van Kiki Musumpa, deden dat met verve, maar hadden kennelijk de opdracht gekregen de bal in het doel te lopen, waardoor Weesp relatief eenvoudig overeind bleef, al moest keeper Nick Gomes zo nu en dan zijn kunsten vertonen. halverwege de eerste helft deed zich een merkwaardig incident voor. Weesp schoot de bal tegen scheidsrechter Rozenblad aan, die vervolgens na appelleren een scheidsrechtersbal gaf. Echter tot ieders verbazing mocht alleen CTO bij deze bal aanwezig zijn, terwijl de regels het tegenovergestelde voorschrijven. CTO was gelukkig zo sportief om de bal aan Weesp te geven. Al met al werd zonder kleerscheuren de rust gehaald.

    Na rust nam CTO wat meer risico waardoor Weesp in de omschakeling wat meer ruimte kreeg en tot kansen kwam. Toch was het CTO dat de score opende. Hierna moest Weesp de verdedigende stellingen wat verlaten en kreeg het in het laatste kwartier een paar goede kansen, waarbij een van uitvallen van Weesp tergend langzaam tegen de paal aan rolde.
    In de blessuretijd wist CTO haar overwinning wat meer glans te geven. Bij een counter mocht CTO randje buitenspel (volgens de CTO supporters naast mij zelfs over de rand) doorgaan en maakte het via Musampa de 0-2. Direct vanaf de aftrap had Thijs Visser de mogelijkheid op de 1-2, maar was het CTO dat in de omschakeling de 0-3 maakte.

    Volgende week mag Weesp op bezoek bij TOS/Actief, dat evenveel punten heeft als Weesp, maar een duel minder speelde.