• FC Weesp VR1 - SDO VR1 Doelpuntenparade en kaarten.

    Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen SDO VR2 op het programma. Uit werd er 2-2 gespeeld en staan de ploegen vlakbij elkaar.

    Weesp wist dat het een zware wedstrijd zou worden omdat SDO een waardige tegenstander is. Toch begon de thuisploeg sterk aan de wedstrijd en waren er gelijk al kansen. Na een sterke rush van Sharon, kwam de bal bij Iris, die de bal netjes in het goal schoot. Weesp kwam op voorsprong. Snel na de 1-0 werd ook de 2-0 door Iris erin geschoten. SDO wist dat zij nu moesten gaan aanzetten en er kwamen ook steeds meer kansen voor de uitploeg. Na een botsing met de keepster Melissa, moest Robien even snel het doel gaan verdedigen. Helaas pakte dit niet goed uit doordat SDO de 2-1 kon maken. Dit was dan ook gelijk de ruststand. Tot nu toe een leuke wedstrijd voor de neutrale kijker.

    In de rust werd duidelijk dat Weesp de winst binnen moest gaan halen. Weesp was lekker aan het voetballen en de spitsen werden goed gevonden. Gelukkig kon Melissa de tweede helft weer gaan keepen dus er was weer zekerheid achterin.

    In de tweede helft ging het een lange tijd gelijk op. Er waren zowel goede kansen voor SDO als voor Weesp. We kwamen een aantal keer goed weg doordat de spitsen van SDO het netje niet konden vinden. Door een sandwich in de 16 kreeg Weesp een penalty. Deze werd benut door Iris. Daarna draaide de leuke wedstrijd compleet doordat de scheidsrechter besloot om kaarten te gaan uitdelen. Tegen 10 speelsters kon Weesp meteen de 1-4 maken, wederom een goal van onze topspits Iris. Een rush van Jessica werd gestopt door een verdedigster van SDO, die heel ongelukkig met een sliding de bal meenam met haar hand. Wederom een penalty voor Weesp én een (onnodige) rode kaart voor SDO. Deze werd helaas niet benut maar onze captain zorgde voor de kers op de taart en maakte de 1-5!

    Dit was ook gelijk de eindstand. Een wedstrijd met 2 gele kaarten, een rode kaart en 6 doelpunten. Toch zijn de vrouwen van Weesp tevreden met de 3 punten. Hierdoor stijgen we een plekje in de stand. Volgende week wacht nummer 1 Hoogland VR2. Thuis werd er flink verloren met 1-5. We zijn benieuwd wat de vrouwen volgende week kunnen brengen!