• Ruime zege voor DWS op FC Weesp 

  Zondag ontving DWS FC Weesp in Amsterdam West. FC Weesp heeft het zwaar in de tweede klasse en behaalde tot nu toe pas 3 punten. DWS presteert dit seizoen wisselend, maar beleefde uiteindelijk een makkelijke middag: 5-0. 

   

  FC Weesp begon het duel nog gevaarlijk met een uithaal op de lat. Daarna werd DWS wakker geschud en nam de ploeg van Patrick van Leeuwen het heft in handen. Na diverse goede kansen voor onder andere Anass Benhammouch en Mehmet Karaca, was het na een klein half uur toch raak. Milano Koenders bereikte Touvarno Pinas, die de 1-0 binnen schoot. Even later viel ook de 2-0 van Anass Benhammouch. Nog voor rust kwam FC Weesp bovendien met 10 man te staan, nadat Bart Tijnagel een directe rode kaart kreeg voor natrappen.

  Na rust begon FC Weesp nog even brutaal met een schot dat maar net over het doel ging, maar daarna had de ploeg weinig meer in te brengen. Het werd 3-0 dankzij Karaca. De ene na de andere aanval ging richting het Weesper doel en toen Lancine Bamba gevloerd werd, mocht Benhammouch aanleggen vanaf de stip: 4-0. Het werd ook nog 5-0, nadat Rishi Kjensberg Bamba bereikte. Een klein tikje was voor Bamba voldoende om de 5-0 te maken.

  “Het enige dat ik mijn ploeg kan verwijten is dat het geen 7-0, 8-0 of 9-0 is geworden”, aldus Patrick van Leeuwen na afloop. “We waren de hele wedstrijd heer en meester en hebben ook gewoon goed gevoetbald. Voorafgaand aan dit duel was mijn doelstelling nog 7 punten halen tot de winterstop. We hebben er nu 3 te pakken, dus dat is mooi.” Komend weekend staat voor DWS een mooie derby op het programma. De ploeg gaat dan op bezoek bij Zeeburgia. Voor FC Weesp wacht een enorm belangrijk duel: het treft RODA ’23, dat tot nu toe 7 punten heeft.

  Met medewerking van Leen Overweg

  verslag uit Hetamsterdamsche voetbal