• Zaterdag 31 augustus: FC Weesp JO8-1 - IJburg JO8-3. De zomervakantie zit er alweer op. Na de eerste week trainen stond ook meteen de eerste wedstrijd op het programma. Het team is bijna intact gebleven. Een van onze rotsen in de branding oftewel Omar is naar de JO9 gegaan. Voor de rest kwamen we Omar nog tegen. We gaan hem zeker missen. Met Alexander hebben we zeker een waardige vervanger in het team. De JO8-Rood heet vanaf nu JO8-1 en is in de 2e klasse ingedeeld. We wisten dat we aan de bak moesten op dit niveau. De eerste wedstrijd gingen we nog zonder Jip spelen. Jip was niet beschikbaar voor de eerste wedstrijd. Bij het veld uitzetten staken de vaders samen de handen uit de mouwen. Waar mogelijk hielpen we ook JO8-Groen die ook op veld 4 speelden. Hun eerste wedstrijd. Ook een mooi moment. Terug naar de JO8-Rood. In het zonnetje. Veel familie en vrienden van beide ploegen langs de lijn. 

  De basis bestond vandaag uit Charlie op doel. Alexander in de verdediging. Amr en Simon op het middenveld. Jesse en Aziz in de aanval. Imrane begon in de wissel. Achteraf bleek dat Ijburg gewisseld had in de teamsamenstelling en ze moesten elkaar even vinden. FC Weesp heeft al een half jaartje met elkaar gespeeld. Je ziet direct verschil. Jesse maakte al snel de 1-0. Niet veel later maakte Alexander met een mooi afstandsschot de 2-0. Kort daarna stond Simon 2x op de goede plek en maakte daarmee de 3-0 en de 4-0. Met nog een doelpunt van Jesse gingen de ploegen met een 5-0 stand naar de eerste pauze.

   

  Het 2e kwart stond Jesse op doel. Ijburg had zeker een aantal goede voetballers. Ijburg schoot nog op de lat en een keer op de paal. En ook in keer in het doel. 5-1. FC Weesp stond echt even onder druk. Aziz maakte gebruik van de ruimte die Ijburg liet in de verdediging en maakte de 6-1. En dan even een moment voor Amr. Wat speelde Amr goed vandaag. Steeds op de goede plek. Goede passes naar de vrije man. Zeker leuk dat Amr ook zijn goede spel beloond kreeg met een doelpunt. De 7-1. Aziz maakte de 8-1 en daarmee gingen de ploegen aan de limonade. Met dank aan de moeder van Charlie :-). 

  Jesse was goed uitgerust doordat hij op doel stond en de limonade hielp ook vast en zeker. Aziz stond nu op doel. Jesse scoorde 5x in het 3e kwart en maakte hiermee alle doelpunten voor FC Weesp. 1 van de doelpunten was een assist van Aziz met een goed gemikte uittrap. Ijburg maakte ook een mooie goal. 13-2 na het 3e kwart. 

  In het laatste kwart ging de regel weer op. Alleen de jongens die nog niet hadden gescoord mochten scoren. Coach Faical begeleidde dit ook van de zijkant.  Imrane werd goed vrijgespeeld en scoorde de 14-2. Daarna ging Charlie in de spits spelen. Daar wist Charlie wel raad mee en scoorde de 15-2. Met wederom een mooie goal kwam Ijburg op 15-3. Ijburg had zeker nog een aantal goede kansen, maar Amr stond ook op doel zijn mannetje. Het slotaccoord was voor Jesse. 16-3. 

  Aansluitend werden de penalties genomen. Met de high fives namen we afscheid van de tegenstander van vandaag. Een resultaat boven verwachting. Hopelijk houdt JO8-1 deze flow vast. Volgende week AS’80 JO8-4 uit. FC Weesp mag dan weer aan de bak. 

  Verslaggever JO8-Rood