• Het eerste Weesper jeugdvoetbaltoernooi voor spelers onder 13 en 14 jaar is prima verlopen en dat lag mede aan de goede organisatie van Justin Fokkens en Kevin de Waardt. De 2 nog jonge trainers lieten zien dat een club niet alleen behoort te draaien rond de oude wijze mannen en vrouwen die zo vaak als een laatste reddingsboei in de club worden gezien. Als we ze hun gang laten gaan en wat ondersteunen kunnen ook zij een succesvol toernooi bij FC Weesp organiseren.

  Dat deden de mannen met 9 gastverenigingen uit de wijde omgeving.  

  AS’80, FC Abcoude, PVCV,
  VV Unicum, Victoria, AFC IJburg,
  HSV De Zuidvogels, CTO’70 ,SV Overbos en natuurlijk FC Weesp

  Het was mooi weer, al hingen er wat dreigende wolken boven Weesp. De teams kwamen allemaal opdagen, ook een unicum tegenwoordig en de scheidsrechters hadden zich mentaal goed voorbereid. 

  Onder 13 en onder 14 jarige voetballers bevinden zich op een cruciale leeftijd in hun leven, schooltesten, schoolkeuze, puberteit, andere interesses etc.

  Het is vaak de leeftijd waar veel jongens vooral.. de mooie voetbalsport de rug toekeren en daarom is dit toernooi ontzettend belangrijk voor de doorstroming van de jeugd naar een seniorenteam later . Het is dus goed dat de twee trainers hun initiatief hebben doorgezet en uitgevoerd. Dit toernooi moet een blijverdje worden !

  En als beloning voor het harde werken bezorgden hun teams de eerste prijzen in hun poule. 

  Ouders en ook veel grootouders gaven de spelers en coaches veel aanmoedigingen en vrijwilligerssteun , bedankt daarvoor en we hopen u snel weer langs de lijn te zien. Ook de scheidsrechters en de kantineploeg, en allen die hun handen hebben laten wapperen voor een mooi toernooi bedankt en de Weesper moppen waren lekker. 

  De uitslaglijst v.w.b de poulewinnaars:

   

  Poule A: AFC IJburg JO14.1

   

  Poule B: FC Weesp JO13.2

   

  Poule C: FC Weesp JO13.3

   

  Poule D: FC Abcoude JO14.2