• FC Weesp JO 10-4 Buitenboys JO 10-6 uitslag 11-2

   

  Wind is een constante factor bij FC Weesp en zo ook tijdens de wedstrijd van Jo10-4 tegen Buitenboys Jo10-6. Afgezien daarvan, waren de omstandigheden om te voetballen goed en afgemeten aan het volume dat geproduceerd werd door de spelersgroep voorafgaand aan de wedstrijd, hadden de mannen en dame er zin in. 

  De bezoekers hadden slechts 4 spelers (er waren er nog 2 onderweg) dus we begonnen met 5 tegen 5 wat ons complimenten opleverde. ‘Niet ieder team doet dat’ aldus de coach van de tegenstander, wat mij dan weer verbaasd. Nog tijdens het eerste kwart arriveerde de spelers en continueerden we met het normale aantal spelers. 

  Het spel van Weesp was in het begin wat rommelig en er werd nog al eens vergeten te combineren. Dankzij een bevlieging van de linkermiddenvelder, die de bal vanuit een moeilijke hoek hoog in het dak schoot, werd het 1-0. De tegenstander deed wat terug in het tweede kwart maar dat was voor Weesp het sein om het wat serieuzer aan te pakken. Er werd wat beter gecombineerd wat een inleiding was voor de 2-1; een intikker dankzij een strakke voorzet van de maker van de 1e goal, die zelf ook de 3-1 weer voor zijn rekening nam. De 4-1 kwam op naam van de maker van de 2e, die een uittrap van de keeper controleerde en met succes retour zond richting doel van de tegenstander. 

  De tweede helft was kennelijk het sein om wat ander manieren van scoren uit te proberen. Uit een corner maakte een andere middenvelder ??niet voor het eerst deze competitie- met het hoofd de 5-1, hij kopte op de lat uit de volgende corner maar in de rebound werd deze door de maker van het 2e en 4e doelpunt ingekopt, die ook de 7e met het hoofd maakte na een scrimmage voor het doel. Na een snelle uitbraak over links scoorde onze keeper, die de tweede helft veldspeler was, met een strakke schuiver. Buitenboys deed wat terug maar het was al langer duidelijk dat Weesp een maat te groot was. De maker van 2, 4, 6 en 7 maakte zijn 5e van de dag waarna de speler van Weesp die de score opende, zijn 3e erin schoot. De onbevreesde maker van het eerste doelpunt met het hoofd, beschikt over een sterk linkerbeen en schoot van afstand ?? uit stand- hard en buiten bereik van de keeper in de hoek voor de 11-2. 

  Dit keer een eenvoudige zege na verlies en gelijkspel de voorgaande wedstrijden. Op naar de volgende!

  Een trotse vader en moeder