• FC WEESP JO13.1 SLUIT SEIZOEN 2018/2019 OP GEWELDIGE WIJZE AF MET WEEKENDTOERNOOI S.C. LEOVARDIA 

  Afgelopen weekend hebben de jongens van FC Weesp JO13.1 deelgenomen aan het fantastisch weekendtoernooi in Leeuwarden. Het waren 3 dagen feest, waar tussendoor ook nog gevoetbald moest worden. 

  Vrijdag 14 juni vertrokken we aan het begin van de avond naar het toernooi. Twee nachten zouden we overnachten in het tentenkamp naast het mooie complex van s.c. Leovardia. Op het tentenkamp bleven alle teams in de catogorie JO13, MO13, JO15 en MO15 overnachten. Je zult begrijpen het was een fantastische ervaring voor de jongens. Naast steeds maar voetballen, feesten in de kantine, moesten de jongens vol aan de bak. 

  Zaterdag begon de eerste toernooi dag regenachtig, maar toen de zon eenmaal tevoorschijn kwam was het plaatje compleet. We starten met een selectie van 13 spelers, welke in de loop van de zaterdag terugliep naar 12. Zaterdag was succesvol en we werden ongeslagen 1e in onze poule. SV Eemnes, ONB, Sc Leovardia, Alcmaria Victrix en FC Klazienaveen konden de wedstrijd niet in een overwinning ombuiten. 

  Na wederom een feestavond, welke tot in de laatste uurtjes duurde in de kantine voor zowel spelers, begeleiding en ouders moest zondag het karwei worden afgemaakt. Helaas liep de selectie na de 1e wedstrijd terug naar 10 spelers. Deze 1e wedstrijd tegen VV Maarssen ging helaas verloren met 2-0 (en ik mag zeggen tegen de verhouding in). 

  Een extra speler werd ingevlogen: Diede Jaarsma JO11.1. Gelijk in de eerste wedstrijd tegen SV Eemnes liet hij van zich spreken en maakte direct het eerste doelpunt. De wedstrijd eindigde in 2-0 voor FC WEESP. 

  FC Weesp speelde zonder wissels en de spelers hadden al de nodige speelminuten gemaakt en weinig geslapen. Respect voor de inzet van de spelers, wisselen kon niet dus ze moesten door met een pijntje hier en een pijntje daar. 

  Bijzonder knap dat ze de wedstrijd tegen Buitenboys JO13.1 op 0-0 wisten te houden. Wat een strijd en wat een inzet ?? jongens als we zo het hele seizoen hadden gepeeld???? 

  Na deze wedstrijd kon de balans worden opgemaakt en mochten de jongens nog een keer de strijd aan gaan tegen s.c. Leovardia om plek 5. Met een 2-0 overwinning werd ook deze laatste wedstrijd over de streep getrokken. Een geweldige prestatie. 

  Al met al kijken we terug op een meer dan geslaagd weekend. Voor zowel spelers als begeleiders was het een ervaring waar nog lang over na gesproken zal worden. 

  Wat het extra bijzonder maakte was dat ook FC Abcoude JO15.1 (met de nodige Weesper inbreng) deelnam aan het toernooi en dat de mix tussen spelers en begeleiding nog wat extra’s aan dit weekend hebben toegevoegd. 

  Spelers met in het bijzonder Diede, begeleiding Melvin, Remco, Patrick en BJ, succestrainer Jesse Rijnsburger heel veel dank voor jullie inbreng. 

  Ik heb (weer) genoten. 

  Henk van Wijngaarden namens Weesp JO13.1