• Zondag 23 juni was een bijzondere dag op het terrein van FC Weesp. Een selectie van oud-profs onder aanvoering van Pascal Heije kwam bij FC Weesp voetballen tegen een team van FC Weesp, waarbij er een vertegenwoordiging was van de zondag 1, zondag 2 en zaterdag 1. Het team van FC Weesp werd gecoacht door Aize Burggraaff. De zaken rondom het team werden geregeld door Anouk van der Burg. De medische begeleiding werd verzorgd door Remco Larooij. In zonovergoten omstandigheden werd de wedstrijd gespeeld.

   

  Tijdens de warming up werd de sfeer er al langzaamaan ingebracht door het dweilorkest De Vechtbloazers. Rond 14.30 uur kwam de spelers het veld op onder begeleiding van de spelers van de J08 van FC Weesp. Na het nemen van een aantal mooie foto’s als herinnering voor nu en voor later kon de wedstrijd gaan beginnen. Toch ook nog even de basisopstelling van FC Weesp. Arno Copier op doel. De verdediging bestond uit Jerrol van der Poel, Daan Brandse, Aize Burggraaff en Jasper Foppen. Het middenveld werd geformeerd door Davey van Aalderen, Jesse Rijnsburger, Thijs Visser en Rick van der Burg. In de spits stonden Kobus den Uijl en Sasja Fransen.

  De teams waren goed aan elkaar gewaagd. Het ging gelijk op met een snelle goal voor FC Weesp. Rick van der Burg werd goed in de diepte weggestoken. Rick schoot de bal diagnonaal hard en hoog binnen. 1-0. Na een kwartier kwamen de Golden Boys terug. Een vrije trap van net buiten de 16 werd snoeihard in de bovenhoek geschoten. Onhoudbaar. 1-1. De wedstrijd ging op en neer met kansen over en weer. Leuk om naar te kijken. Halverwege de 1e helft was er even een drinkpauze. Na een half uur werd er bij FC Weesp doorgewisseld. Bart Tijnagel, Rogier van der Nes, Lesley Las van Bennekom, Nana Owusu en Joey Lazonder kwamen het veld in. FC Weesp leek op voorsprong te gaan komen. Een mooi uitgespeelde aanval waarbij Rick van der Burg Sasja Fransen goed vrij speeld. Sasja rondde de bal heerlijk af. Alleen was het inzicht dat het vanuit buitenspelpositie was. De meningen waren verdeeld, maar de goal telde niet. Net lang voor rust maakte Golden Boys de 1-2. Na langdurig balbezit werd de spits van Golden Boys vrij gespeeld in het strafschopgebied van FC Weesp. De spits schoot hem onberispelijk binnen. De 1-2 stand was ook de ruststand.

   

  In de kleedkamer bleef Lesley Las van Bennekom achter. Een kleine blessure. Het was zeker een leuke wedstrijd, maar niet een om risico’s voor te gaan nemen. FC Weesp ging door met lekker voetballen. De Golden Boys ook. Nadat de Golden Boys op een 1-3 voorsprong was gekomen, kwam een van de hoogtepunten van de wedstrijd. Een vrije trap net buiten de 16 voor FC Weesp. Rogier van de Nes schoot de bal strak in de verre hoek. 2-3. FC Weesp terug in de wedstrijd. Het laatste half uur ging Vince van de Beek op doel staan. De wedstrijd ging op en neer. De hitte speelde mee. De ruimtes werden groter. De Golden Boys maakte de 2-4. Niet veel later maakte Rogier van der Nes de 3-4 na een mooie aanval. FC Weesp kreeg nog enkele kansen op de gelijkmaker, maar in de laatste minuut van de wedstrijd viel ook de 3-5 nog. Daarna mocht de goed leidende scheidsrechter fluiten voor het eindsignaal.

   

  Het was een sportieve wedstrijd. Beide ploegen kwamen om te voetballen. Leuk om naar te kijken. Na de wedstrijd was er tijd voor een drankje op het terras om aansluitend wat te gaan eten bij de BBQ. Rest mij iedereen te bedanken die deze dag hebben mogelijk gemaakt. Van de clubmensen die het hebben georganiseerd tot aan degene die bardienst hadden en de clubmensen die de BBQ hebben verzorgd. Het was een topdag.

   

   

  Jullie verslaggever.