• Zaterdag 16 november 2019: AS’80 JO8-11 - FC Weesp JO8-1 5-2 

  Op de dag dat de Sint aankomt in Nederland, ging FC Weesp op bezoek bij AS’80 in Almere. Vanwege de intocht was de wedstrijd vervroegd van 12.15 uur naar 9.00 uur. We speelden voor het eerst sinds tijden weer eens op echt gras. Een hobbelig veldje. Prima voor de jongens. Wel even wennen.  FC Weesp begon met Jip op doel. Alexander iets vanuit de verdediging. Jesse en Aziz op het middenveld. Simon en Imrane iets meer in de aanval. Amr en Charlie begonnen in de wissel en zouden na 5 minuten alweer mee doen. Aziz was de aanvoerder van de week. 

  Jip stond echt goed te keepen. Jip haalde er een paar goede ballen eruit. Ook zijn maatje Simon stond goed te verdedigen en pakte veel ballen af en wederom eentje vlak voor de doellijn. AS’80 kwam toch op een 1-0 voorsprong na een lange dribbel van een van hun spelertjes. Amr stond ondertussen alweer in het veld en strooide heerlijk met zijn passjes. Met een van passjes zette Amr Jesse goed vrij voor de doel van AS’80. Het schot van Jesse werd goed gered door de keeper. Even later schoot een van de verdedigers van AS’80 de bal op zijn eigen paal. Toch een opvallend moment.  Een prima eerste kwart met een 1-0 tussenstand. 

  In het 2e kwart ging Alexander op doel staan. Het was een gelijkwaardige wedstrijd. Jip ging vol power de duels in. Imrane speelde goed vanuit zijn positie. Charlie gooide goed de beuk erin. Lekker stevig in de duels. FC Weesp kwam tot een aantal goede kansen, maar scoorde niet. AS’80 scoorde nog 2 keer waarmee de ruststand op 3-0 kwam. 

  De coaches hadden complimenten voor het spel en enkele technische tips gezien de staat van het veld. Amr was aan de beurt om te gaan keepen. In het 3e kwart kwam FC Weesp weer helemaal terug in de wedstrijd. Aziz maakte een mooie dribbel over de linkerkant en schoot de 3-1 goed binnen. Niet veel later pakte Jip de bal goed af. Hij paste de bal de diepte in. Jesse ging op volle snelheid door op de goal van AS’80. Jesse schoot de bal hard en hoog binnen. 3-2. Terug in de wedstrijd. Jesse speelde goed vandaag. Zowel in de aanval als in de verdediging. 

  In het 4e kwart stond Imrane op de doel. Terwijl FC Weesp op jacht ging naar de gelijkmaker kwam AS’80 na ongelukkig balverlies op 4-2. Even later viel ook de 5-2. FC Weesp bleef vol op de aanval om nog een doelpunt te maken. Een keer kwam Alexander goed door over de rechterkant. Hij dribbelde door richting het doel van AS’80 en schoot de bal strak richting het doel. Alleen werd zijn schot tegengehouden. AS’80 had een goede keeper op doel staan die geen bal meer doorliet in het laatste kwart. 

  Afsluitend werden de high-fives uitgedeeld en de penalties genomen. Haron nam vandaag ook. David was niet van de partij en wie weet neemt Elias volgende week ook.

  FC Weesp had vandaag wederom een goede wedstrijd gespeeld. Leuk om te zien. Met een beetje meer geluk had FC Weesp vandaag de eerste punten binnengehaald.  Volgende week wederom een tegenstander uit Almere. Waterwijk JO8-3 komt op bezoek in Weesp. 

  Verslaggever JO8-1