• Zondag 12 mei 2019: PVCV - FC Weesp 0-2 

  Vandaag ging FC Weesp op bezoek bij PVCV in Vleuten. Er werd rekening gehouden met een hardloopwedstrijd in Utrecht. Mede daardoor ging FC Weesp met de bus. Trainer Carlo van Hekken moest ook schakelen in de opstelling. Daan Brandse en Jerrel van der Poel waren niet beschikbaar. Vandaar dat Jurre van Brug en Buddie Buddenberg in de basis stonden. 

  PVCV kwam goed uit de startblokken. Direct in de 1e minuut kreeg PVCV een goede kans. Gelukkig stond Jurre van Brug op de goede plek om de bal voor de lijn weg te schieten. Nog voor de 10e minuut kreeg PVCV zijn 2e kans. Een van de spitsen kreeg een diepe bal en kon alleen door op de Arno Copier. De keeper van FC Weesp redde de bal goed. Na 10 minuten kon Marwin Samseer niet meer verder. Marcin Kmiecik was zijn vervanger. Gedurende de wedstrijd begon FC Weesp steeds meer controle over de wedstrijd te krijgen. Dit leidde tot kansen voor Marcin Kmiecik die voorlangs schoot en een schot van Thijs Visser die goed gered werd door de keeper van PVCV. In de 28e minuut was het raak. Het zat er ook aan te komen.  Jesse Rijnsburger gaf een goede diagonale pass op Thijs Visser.  Thijs kon over de rechterkant door. Hij schoot de bal met een boogje over de keeper heen. Een van de verdedigers probeerde de bal nog voor de lijn weg te schieten, maar dat lukte niet. 2 minuten later was FC Weesp dichtbij de volgende goal. Jasper Spanjerberg paste de bal naar Jesse Rijnsburger. Jesse legde de bal klaar voor Job Vermeulen. Job krulde de bal goed, maar net naast de goal. Hierna waren er niet veel kansen meer voor beide ploegen. Ruststand 0-1. 

  Direct na rust ging PVCV wederom op zoek naar de gelijkmaker. Ze kwam direct tot 2 schoten richting doel. Alleen werden deze allebei gesmoord. De 49e minuut is de minuut waar nog het langst over werd nagesproken. Marcin Kmiecik stuurde Thijs Visser over de linkerkant diep met een goede steekpass. Thijs ging door tot aan de achterlijn en legde de bal terug op Job Vermeulen. Legde terug. Job schiet de bal feilloos binnen. De scheidsrechter keurt de goal goed. De grensrechter vlagt voor buitenspel. Ondertussen wil zelfs de omroep de goal gaan aankondigen over de speakers. De verslaggever is benieuwd wat de grensrechter tegen de scheidsrechter heeft gezegd, want uiteindelijk keurde de scheidsrechter de goal toch af. Een kritische noot bij de scheidsrechter. De enige eigenlijk. Voor de rest floot de scheidsrechter prima. Het was daarna een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij FC Weesp zeker het betere van het spel had. Er waren niet heel veel kansen over en weer. Tot de 69e minuut. Job Vermeulen speelde de bal diep over de linkerkant op Thijs Visser. Thijs Visser zette zijn rush door tot in de 16 en daar schoot de aanvoerder de bal met een lobje over de keeper heen. 0-2. Een bevrijdende treffer. Ook een dreun voor PVCV. Kort daarna was er een goede aanval. Job Vermeulen legt de bal klaar voor Buddie Buddenberg. Buddie opent op Marcin Kmiecik. Marcin schoot keihard op goal en dwong daarmee de keeper van PVCV tot een redding. In de 80e minuut kwam Davey van Aalderen in het veld voor Job Vermeulen. Davey begrijpt zijn opdracht en schoot direct de 1e bal de sloot in. Inderdaad winnen ging voor. Mooi hoefde het al weken niet meer. In de 90e minuut kreeg een van de spitsen van PVCV nog een vrije schotkans vanaf randje 16. Alleen zijn schot ging nog over de ballenvanger. Illustratief voor de afronding van PVCV vandaag. Hierdoor bleef het 0-2. 

  Na de wedstrijd snel kijken naar de andere uitslagen. Quick 1890 had gelijk gespeeld. Hierdoor staat FC Weesp nu 5 punten voor op Quick 1890 en 6 punten voor op PVCV.

  Dit werd duidelijk terwijl iedereen het veld afliep. Daarna snel de kantine in van PVCV om Ajax-Utrecht af te kijken. Dit droeg ook bij aan de positieve sfeer. Na een drankje en een hapje ging FC Weesp weer met de bus terug naar Weesp.

  Met nog 2 wedstrijden te gaan. We kunnen rustig stellen dat FC Weesp goede zaken heeft gedaan vandaag. Volgende week mag FC Weesp thuis tegen Elinkwijk spelen. Hopelijk kan FC Weesp dan weer punten pakken waarmee FC Weesp zich definitief veilig spelen. 

  Jullie verslaggever.