• Pancratius heeft zondagmiddag de periodetitel weten te bemachtigen. Het won zelf thuis met 3-2 van FC Weesp en zag concurrent SO Soest gelijk spelen tegen DWS. Hoewel Pancratius nog een duel tegoed heeft, kon er dus nu al feest gevierd worden. Al na minuut of 5 kwam Pancratius op voorsprong via Ralf Fenne. Een voorzet vanaf rechts kwam voor de voeten van Bas Pel terecht, maar die kreeg de bal er niet in. De rebound was een prooi voor Fenne. Het was de opmaat voor een halfuur waarin de thuisploeg heer en meester was en Weesp werkelijk niets te vertellen had. Het was dan ook een wonder te noemen dat er niet meer goals vielen. Zo was Dominique Sweers dicht bij de 2-0 uit een corner, maar zijn inzet werd ternauwernood weggewerkt door een verdediger. Ook Dave Hertog was er dicht bij, maar zag zijn schot net voorlangs gaan. Waar het dus wachten was op de 2-0, viel plotseling de 1-1. Suleyman Akkan bleef op rechts knap aan de bal en wist deze het strafschopgebied in te slingeren. Vanuit de draai schoot Marcin Kmiecik vervolgens verrassend de 1-1 binnen. Het gaf Weesp wat vertrouwen in het laatste kwartier van de eerste helft, maar tot echte mogelijkheden leidde dat verder niet. 1-1 was de stand dan ook bij rust.

  Maar dat bleef het niet lang, want het ging hard in de tweede helft. Eerst was het Hertog die er 2-1 van maakte na een goede individuele actie. Enkele minuten later was het echter alweer 2-2. Stijn Morsch had de bal niet goed klem en gaf Job Vermeulen van heel dichtbij de gelegenheid om weer gelijk te maken. Maar opnieuw kon Pancratius bouwen op Hertog, die ook zijn elfde goal van het seizoen maakte. Hij zocht ruimte voor zichzelf om te schieten, leek wat teveel tijd nodig te hebben, maar verschalkte Arno Copier uiteindelijk met een zeer fraaie lob. Daarna bleef Pancratius de betere partij, maar zo dominant als in de eerste helft was het niet meer. FC Weesp opende nog een slotoffensief, maar Morsch maakte zijn fout goed en hield zijn ploeg overeind.

  Zo bleef het bij 3-2 en werden meteen de belletjes gepleegd naar Patrick van Leeuwen, die jarenlang actief was bij Pancratius en nu trainer is van DWS. DWS trad aan tegen Soest, de concurrent voor de periodetitel. Toen de bevestiging kwam dat het bij DWS – Soest 2-2 was geworden, barstte het feest los in Badhoevedorp.

  Opstelling Pancratius: Morsch, Mineurs, Mike Ruijter, Justin Ruijter, Sweers, Bosma, Van Egmond, Hertog, Fenne, Pel, Langguth

  Opstelling FC Weesp: Copier, Jerrel Van der Poel, Arjan Geertsma, Jurre Van Brug, Bart Tijnagel, Jsper Foppen, Job Vermeulen, Marcin Kmiecik, Jesse Rijnsburger, Akkan, Jasper Spanjerberg

  Foto’s: Mario Wormhoudt  De rest van de fotoreportage in ons fotoalbum

  Verslag van de website https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/