•  
  Zondag 13 oktober 2019 FC Weesp - DGC 1-3

  Na een week van regen was het 1e veld van FC Weesp afgelast. Op het kunstgrasveld op veld 2 ging de wedstrijd gespeeld worden. DCG kende een goede start van de competitie  met 7 punten uit 3 wedstrijden. FC Weesp kwam wat moeizamer uit de startblokken met 1 punt uit 3 wedstrijden. FC Weesp begon vandaag met Buddie Buddenberg en Job Vermeulen in de basis. Jasper Spanherberg en Jasper Foppen waren niet fit genoeg om te starten of om te spelen.

  DCG startte fel aan de wedstrijd. Dit leidde direct tot een goede kans. Een vrije trap van randje 16 werd door Arno Copier behendig tot corner verwerkt. Terwijl DCG een veldoverwicht had, kwam FC Weesp er met een zekere regelmaat gevaarlijk uit. O.a Daan Brandse viel op door uitstekend te verdedigen tegen de behendige spelers van DCG. Na ongeveer 20 minuten was het  raak voor FC Weesp. Een ingooi van Job Vermeulen werd door Milan Geertsma verlengd. De bal kwam bij Marcin Kmiecik die de bal behendig over de keeper van DCG lobte. 0-1. FC Weesp kon niet lang van de voorsprong genieten. 3 minuten later kwam DCG langszij. Een voorzet vanaf links ging over iedereen heen en kwam bij de rechtsbuiten van DCG uit. Zijn goede actie en goede voorzet kwam bij nummer 31 van DCG uit. Hij nam de bal goed mee en schoot de bal goed in de hoek. 1-1. Dit zou een goede ruststand zijn geweest, ware het niet dat een schot van DCG van buiten de 16 er opeens invloog. 1-2. FC Weesp had deze goal kunnen voorkomen. Alleen zat de bal erin en de goal telde, dus gingen de ploegen rusten met een 1-2 stand.

  De 2e helft kabbelde een tijdje door. Ondertussen kwamen Jasper Spanjerberg en Suleyman Akkan in het veld voor Buddie Buddenberg en Job Vermeulen. FC Weesp ging aanvallender voetballen en kwam steeds beter in de wedstrijd. De laatste 15 - 20 minuten waren er veel kansen over en weer. Mike Reiziger deed tot twee keer het voorwerk helemaal goed. Alleen oog in oog met de keeper van DCG bleek de keeper van DCG lastig te passeren. Aan de andere kant kwam via een lange combinatie de rechtsback van DCG door tot in het strafschopgebied van FC Weesp. Zijn schot met links draaide net over de lat heen. Terug weer naar FC Weesp waar Bart Tijnagel via een mooie combinatie met Milan Geertsma door kon op de keeper van DCG. Alleen gingen de schoten van Bart tot 2x aan toe niet in het doel. DCG had gelukkig ook zijn vizier niet op scherp staan. 5 minuten voor het eind stond 1 van de aanvallers vrij voor het goal van FC Weesp, maar hij schoot naast. Door naar 3 minuten voor tijd. Een goede vrije trap van Suleyman Akkan werd tot 2x aan toe goed ingekopt door Marcin Kmiecik. Alleen stond daar wederom de keeper van DCG op zijn op zijn post. Hij hield zijn ploeg op de been. In de laatste minuut kwam de goed spelende nummer 19 van DCG door over de linkerkant. Hij kon door tot in het strafschopgebied. Zijn voorzet was op maar voor de nummer 10 die de bal in de verre hoek schoot. 1-3. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het laatst.

  DCG speelde de eerste helft beter. De tweede helft kwam FC Weesp terug in de wedstrijd door een goede hoeveelheid strijdlust in de wedstrijd neer te leggen. Met een beetje meer geluk en een beetje meer rust aan de bal had FC Weesp er een punt uit kunnen slepen. Helaas lukte dat niet vandaag. FC Weesp daalt langzaam op de ranglijst. Nu naar plek 11. Volgende week gaat FC Weesp op bezoek bij Zeeburgia. Zeeburgia is 1 van de ploegen die nog geen punt heeft gehaald. Een belangrijke wedstrijd dus. 

  Jullie verslaggever.

   Klik de knop voor foto's