• Zondag 10 maart 2019: FC Weesp - SO Soest 0-1 

  Vandaag kwam SO Soest op bezoek in Weesp op deze regenachtige zondagmiddag. Het bleef maar regenen voor, tijdens en na de wedstrijd. Het 1e veld was afgelast en er werd uitgeweken naar het kunstgrasveld. Trainer Carlo van Hekken moest improviseren. Jasper Spanjerberg en Rogier van de Nes waren niet beschikbaar. Buddie Buddenberg was geschorst. Dit betekende dat Davey van Aalderen en Joey Lazonder in de basis startte. 2 jonge selectiespelers die doorstromen vannuit de jeugdopleiding van FC Weesp. Was dit voor allebei de eerste keer in de basis in competitieverband? 

   SO Soest nam het initiatief. FC Weesp zakte iets in in. SO Soest dacht na een minuut of 10 op voorsprong te komen. De nummer van 7 werd vrij gespeeld in het strafschopgebied van FC Weesp en schoot de bal binnen. Alleen dat deed hij vanuit buitenspelpositie. Enkele minuten kreeg FC Weesp een grote kans. Milan Geertsma stuurde Thijs Visser goed de diepte in. Thijs kon in 1x keer op de keeper van Soest. Zijn inzet ging via de keeper over het doel heen. Uit de corner die volgde ontstond een mogelijk voor Marcin, maar zijn inzet werd gered door de keeper van Soest. Het spel bleef daarna gelijkwaardig. Soest duidelijk met meer balbezit, maar kwam niet verder dan schoten vanuit de 2e lijn. FC Weesp kwam er in de counter afentoe gevaarlijk uit. In de eerste helft werd er niet gescoord, wat leidde tot een 0-0 ruststand. 

  In de kou en de regen begon de 2e helft. Soest bleef meer balbezit houden, maar creëerde niet veel kansen. FC Weesp bleef counteren, maar kwam niet vaak voor de keeper van Soest. Zo hielden de ploegen elkaar lang in evenwicht. Na een minuut 20 in de 2 helft kreeg Soest een aantal kansen. 2 goede schoten, waarvan 1 van richting werd veranderd tot een corner. De grootste kans was voor de nummer 4. Hij kreeg een vrije kopkans, maar keeper Arno Copier bracht redding. De wedstrijd leek op een 0-0 af te steven. De goed spelende Joey Lazonder werd uit voorzorg gewisseld voor Marwin Samseer. Tien minuten voor tijd viel er toch een goal. Een hoge voorzet op de ingevallen spits van Soest viel net tussen een aantal spelers. De linksbuiten van Soest pikte de bal op en krulde de bal in de verre hoek. 0-1. FC Weesp ging meer naar voren spelen. Er werd  aanvallend gewisseld door Job Vermeulen te brengen voor Daan Brandse. FC Weesp creeerde nog 1 kans. Marcin Kmiecik ging op wilskracht door en dwong de keeper van Soest tot een laatste redding. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter voor het laatst.

   

  FC Weesp deed het van naar behoren. Werkte hard, speelde goed vanuit de taak en gedisciplineerd. Mooi om te zien dat Joey en Davey als 2 invallers in de basis het goed hebben gedaan. Dit biedt ook weer aan spelers zoals Jerrol van der Poel de mogelijkheid om zich verder te onderscheiden, zoals vandaag door regelmatig aan de sluiten bij de counters van FC Weesp. Een gelijkspel had een mooi resultaat geweest, maar dat zat er net niet in vandaag. Soest is een degelijke ploeg en maakte ook meer aanspraak op de overwinning. Volgende week mag FC Weesp op bezoek bij het hooggeplaatste SDZ. Wie weet kan er dan weer een puntje gesnoept kan worden. 

  Jullie verslaggever.