• FC Weesp heeft zaterdag voor het eerst dit seizoen in een thuiswedstrijd 3 punten gehaald. Het Amsterdamse TABA, dat net als Weesp 2 van de eerste drie wedstrijden had gewonnen, werd in een rommelig duel met 1-0 verslagen. Omdat koploper Robinhood niet in actie kwam, de thuiswedstrijd op kunstgras werd afgelast, en ook nog eens drie punten verloor door het terugtrekken van Ouderkerk, stijgt Weesp naar de derde plaats. Door het terugtrekken van Ouderkerk zijn er dit seizoen maar twee periodes van 12 wedstrijden en daarmee is voor Weesp van belang dat het zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigt.


  Weesp startte erg slordig tegen TABA, dat al direct een niet te missen kans kreeg. Echter oog in oog met man of the match Nicky Gomes schoot de spits van TABA naast. Na een klein kwartier kwam Weesp steeds beter in de wedstrijd en speelde het duel zich hoofdzakelijk op de helft van de bezoekers af. Dit offensief leidde na 23 minuten tot de 1-0 van Rick van der Burg, die het geluk had dat de doelman van TABA dacht dat zijn inzet naast zou gaan. Kort na zijn treffer raakt Van der Burg geblesseerd bij een botsing en moest hij het veld verlaten. Hierna verviel Weesp weer in zijn oude fout en zag het TABA de paal raken. Tien minuten voor rust leek Thijs Visser de 2-0 te maken, maar zijn inzet werd net voor de lijn gekeerd.

  Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, Weesp had wel het meest balbezit, maar was erg slordig waardoor TABA regelmatig rond de zestien opdook. Dit leidde tot een aantal vrije trappen die allen knap door Gomez werden gekeerd. In de tegenaanval raakte Karel Voigt een keer de lat en hadden ook Visser en Kobus den Uyl de wedstrijd definitief kunnen beslissen, maar steeds was Weesp onzorgvuldig in de afronding.
  Kennelijk vond scheidsrechter Philips het, ondanks de gestaag neervallende regen, wel een lekker potje, want zonder dat er sprake was van enig oponthoud liet hij in de tweede helft zeven minuten doorspelen. In de allerlaatste minuut van deze extra tijd deed zich nog een enorme scrimmage voor voor het doel van TABA, maar ook nu wist Weesp niet te scoren, zodat het eindsignaal kort daarna niet onwelkom was.

  Volgend week mag Weesp opnieuw op bezoek naar het nog puntloze Forzza Almere.

   

  bron voetbal Nederland