• Maandag 13 mei 2019 FC Weesp zaal 1 - Vedettes/de Remise zaal 1 9-4 

    Na enige onduidelijk of FC Weesp nu wel of niet vrij was voor de 1e ronde voor de nacompetitie kwam uiteindelijk het verlossende woord dat FC Weesp niet was vrijgeloot. In de heenwedstrijd werd er 4-3 verloren; uit in Amsterdam met doelpunten van Rick, Rogier en Remi. Nu moest het in de thuiswedstrijd gebeuren. Rick, Jasper, Niels, Nick, Bart, Remi, Rogier en Aize waren van de partij. Helaas kon Thijs op het laatste moment toch niet meedoen. Door de avondvierdaagse - en andere redenen- was de warming up voor een aantal spelers wat korter. 

    FC Weesp begon goed aan de wedstrijd. Het moest ook de achterstand van 1 doelpunt inhalen. Bijvoorkeur met 2 doelpunten of meer, want bij winst met 1 doelpunt verschil zouden er penalties aan te pas komen. FC Weesp begon dus goed, alleen in de afronding wilde het nog even niet lukken. Daar had Vedette/de Remise minder last van. Na enkele schermutselingen voor het doel van Nick lagen de 0-1 en de 0-2 erin. Nadat Jasper de aansluitingstreffer had gemaakt, kreeg FC Weesp in een tegenaanval de 1-3 te verwerken. Het tempo lag best hoog. Het was de vraag of iedereen dat wel ging volhouden. Vedette/de Remise hielp FC Weesp weer terug in de wedstrijd. Een domme overtreding van achteren rond de middellijn leverde een gele kaart op voor een van de spelers van Vedette/de Remise. De man-meer situatie werd goed uitgespeeld en Rick maakt de 2-3. Niet veel later zette Bart de keeper van Vedette/de Remise op het verkeerde been en maakte voor rust de 3-3. Terug in de wedstrijd noemen we dat. 

    FC Weesp ging in de 2e helft orde op zaken stellen. Binnen 30 seconden scoorde Bart na goed voorbereidend werk van Rick. Hoe je zo een goal maakt, dan maakt dan eigenlijk niet uit. Niet veel later hield een speler van Vedette/de Remise de doorgebroken Rick vast. Wederom een gele kaart. Direct wisselde FC Weesp om de sterkste opstelling op het veld te hebben staan. De man-meer situatie werd wederom goed uitgespeeld. Rick stond aan het eind van de aanval. Nadat Niels er ook 6-3 van had gemaakt, ging Vedette/de Remise met een speler als keeper spelen. Dat speelde Vedette/de Remise niet goed uit, waardoor er diverse kansen ontstonden. Rick speelde een van die kansen goed uit en maakt de 7-3. Nadat Remi ook de 8-3 had gemaakt, bracht Vedette/de Remise hun keeper weer terug in het veld. Dat weerhield Remi niet om ook de 9-3 te maken. Ondertussen werd de sfeer grimmiger in het veld met enkele duw- en natrapactiviteiten als illustratie daarvan. Uiteindelijk schoot de keeper van Vedette/de Remise nog bijna raak. De bal ging via beide palen weer het veld in. Daar stond een van de aanvallers van Vedette/de Remise om alsnog de goal te maken. 9-4. Niet veel later floot de goed fluitende scheidsrechter voor het laatst. 

    Coach Bill kon wederom tevreden zijn. Vanuit een 4-3 nederlaag en 1-3 achterstand terugkomen tot een 9-3 voorsprong. 8 doelpunten op rij. Zoals ondertussen gebruikelijk wordt de wedstrijd in de kantine verder geëvalueerd. Wat ging er goed en wat kon er nog beter? De volgende wedstrijd is al bekend. Vrijdag 17 mei 2019 gaat er gespeeld worden tegen DWOW in Winkel. Winkel ligt zo een 75 kilometer vanaf Weesp tussen Heerhugowaard en Den Helder. Wederom een mooie wedstrijd om naar uit te kijken. 

    Verslaggever zaal 1.