• Zondag 8 december 2019: FC Weesp - Roda’23 2-1

    Vandaag wederom een 6-punten wedstrijd voor FC Weesp. Het mocht Roda’23 uit Bovenkerk ontvangen die voor de wedstrijd met 4 punten meer 1 plek hoger op de ranglijst stond. FC Weesp moest vandaag Bart Tijnagel missen vanwege een schorsing. Dit werd opgelost door Job Vermeulen terug naar het middenveld te halen en Mike Reiziger in de aanval op te stellen. Het 1e veld was afgelast vanwege de vele regenval. Er werd wederom uitgeweken naar het kunstgrasveld op veld 2. Het waaide hard vanmiddag. Recht over het veld. 

    Binnen 10 minuten had FC Weesp de eerste grote kans. Mike Reiziger werd de diepte ingestuurd over de linkerkant. Waarschijnlijk heeft Mike niet gezien dat de keeper van Roda’23 in eerste instantie ver voor zijn doel stond en bij het naar achteren lopen viel. Dit was even buitenkansje, maar de aanval leidde uiteindelijk tot een corner voor FC Weesp aan de linkerkant. Jesse Rijnsburger schoot de corner naar de 2e paal. Daar stond Marcin Kmiecik om de bal terug in te brengen. De bal kwam voor de voeten van Milan Geertsma die strak op goal schoot. De bal werd echter van de doellijn gered door een van de verdedigers van Roda’23. Na een kwartier had Roda’23 zijn eerste kans. De snelle linksbuiten brak door. Zijn voorzet was zeker niet verkeerd; alleen de inzet was uiteindelijk een makkelijke prooi voor doelman Arno Copier. Daarna ging het spel op en neer, maar hoofdzakelijk op het middenveld. Er werden veel lange ballen gespeeld. Alleen met de harde wind gingen die soms anders dan beoogd. Door naar vlak voor de rust. FC Weesp had een aanval waarbij de bal uiteindelijk het strafschopgebied in werd geschoten. Daar werd meerdere keren op doel geschoten. Job Vermeulen en Mike Reiziger waren dichtbij een doelpunt. Alleen werden hun inzetten net gepareerd door Roda’23. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Marcin Kmiecik die de 1-0 laat aantekenen door van dichtbij de bal binnen te schieten. Er werd nog gevlagd voor buitenspel, maar de scheidsrechter stond zelf nagenoeg op lijn en keurde de goal uiteindelijk goed. In de laatste minuut voor de rust was Roda’23 nog dichtbij een doelpunt. Een vrije trap van een van de centrale verdedigers ging via de muur net naast. De corner werd goed genomen en door dezelfde speler net over gekopt. De ploegen gingen met een 1-0 stand de rust in. 

    De tweede helft was voetbaltechnisch niet van een hoog niveau. Je merkte aan beide ploegen dat het nodige op het spel stond vandaag. Na ongeveer 60 minuten kwam FC Weesp er met een counter goed uit. 4 aanvallers tegen 2 verdedigers. De passing was niet zuiver, waardoor de aanval over leek te gaan. FC Weesp bleef in balbezit. De bal kwam bij de ingeschoven Milan Geertsma terecht. Milan ging een een-twee aan met Floris Lukken. Milan kwam vrij rond het strafschopgebied en schoot de bal echt net naast. De bal schampte de paal zelfs nog. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd te gaan kantelen. Roda’23 opende naar de linkerkant. Daar werd een steekpass gegeven op Rinaigel Ogenio. Oud FC Weesp. Rinaigel dribbelde het strafschopgebied in. Daar was contact met een van de verdedigers van FC Weesp en hij viel. De scheidsrechter gaf een penalty. Rinaigel Ogenio ging hem zelf nemen. Hij stuurde Arno Copier de verkeerde kant op, maar schoot de bal naast. Daar kwam FC Weesp goed weg of was het gerechtigheid? Wie zal het zeggen. Roda’23 bleef drukken om de gelijkmaker te bewerkstelligen. Ze waren ook dichtbij via vrije trappen en corners. De verdediging van FC Weesp hield lang stand. Aan de andere kant loerde FC Weesp op de counter, maar ontbrak het vaak aan de eindpass. Roda’23 kwam toch op gelijke hoogte. Ongeveer 5 minuten voor tijd werd een vrije trap door Roda’23 hard en strak genomen. De bal werd nog van richting veranderd, waardoor deze niet te klemmen was voor Arno Copier. Rinaigel Ogenio stond daar op de goede plek om de gelijkmaker van dichtbij in te schieten. 1-1. Was dit dan een terechte uitslag? Het was een tumultueuze slotfase. Roda’23 wilde nog voor de overwinning gaan. Ondertussen was Job Vermeulen tegen zijn 2e gele kaart aangelopen. FC Weesp door met 10 man. Zou het dan toch een gelijkspel worden waar beide ploegen niet veel aan hadden? Helaas voor Roda’23 en gelukkig voor FC Weesp ging keeper Reno van der Meer in de eindfase in de fout. Zijn doeltrap kwam in de voeten van Floris Lukken. Floris ging alleen door op de keeper. Zijn inzet kon nog gestopt worden. De rebound was voor Suleyman Akkan die de 2-1 erin schoot. De opluchting bij FC Weesp was groot. De scheidsrechter liet nog aftrappen, maar binnen 30 seconden floot de scheidsrechter voor de laatste keer vandaag. 

    Het resultaat van vandaag telt. De rest is voor FC Weesp bijzaak. Met dit resultaat komt FC Weesp op 6 punten. 1 minder dan Roda’23 en 3 minder dan Zeeburgia. Zeeburgia staat op de veilige plek. Aangezien de nummer laatst Dios een punt heeft gepakt tegen Nieuw Utrecht blijft het allemaal dicht bij elkaar staan. Volgende week mag FC Wees op bezoek bij HBC in Heemstede. De nummer 3 van de ranglijst had vandaag 3-3 gespeeld uit bij Soest. Hopelijk kan FC Weesp het resultaat van vandaag een goed vervolg geven. 

    Jullie verslaggever.