• 24 februari 2019: FC Weesp - Nieuw Utrecht 4-2 

    Het was een onrustig weekje bij FC Weesp. Trainer Rene van Vark en FC Weesp waren er niet helemaal meer uitgekomen over hoe verder. Vandaar dat Carlo van Hekken vandaag de honneurs waar nam. Carlo voerde enkele tactische wijzigingen door in het team. In een lekker zonnetje werd de wedstrijd gespeeld. 

    De wedstrijd ging meteen goed van start. Een vrije trap van Milan Geertsma nam hij met een lastige stuiter voor de keeper. De bal leek houdbaar, maar de keeper hield hem niet. 1-0. We praten over de derde minuut. FC Weesp kon niet lang van de voorsprong genieten. In de 6e minuut stond het 1-1 na een van richting veranderde voorzet die onhoudbaar was. Ongelukkig. Na ongeveer 20 minuten werd Marcin Kmiecik de diepte in gestuurd door Buddie Buddenberg. Nieuw Utrecht verdedigde op 1 lijn, waardoor Marcin alleen op de keeper door kon gaan. Ondanks dat Marcin veel tijd had om na te denken, bleef Marcin rustig en schoot de 2-1 binnen. Daarna werd het een gelijkwaardige wedstrijd met niet veel kansen over en weer. Vlak voor rust kon de spits van Nieuw Utrecht alleen op Arno Copier door. Arno redde netjes met zijn benen. Ruststand 2-1. 

    Nieuw Utrecht ging in de 2e helft hogerop spelen. Hierdoor leek Nieuw Utrecht dominanter zonder veel kansen te creëren. Na een kwartier opende de centrale middenvelder strak op de linkshalf. De linkshalf gaf een afgemeten voorzet die binnen werd gekopt met wat duw en trekwerk, maar onvoldoende voor een overtreding. 2-2. FC Weesp moest even herstellen en kreeg een minuut later bijna weer een kopgoal tegen. Gelukkig stond Arno Copier op de goede plek en redde goed. Ondertussen was Rogier van de Nes binnen de lijnen gekomen op de plek van Buddie Buddenberg. Een kwartier voor tijd had FC Weesp een goede aanval. De goed spelende Jesse Rijnsburger speelde Thijs Visser aan in de diepte. Van Thijs ging de bal via Marcin naar Rogier van der Nes. Rogier speelde zijn mannetje uit en werd toen gevloerd. Penalty. Milan Geertsma zette dit buitenkansje om in een doelpunt. 3-2. Hierna werd de sfeer wat grimmiger. De scheidsrechter hield de wedstrijd goed onder controle, wat wel zo nu en dan ten koste ging van een gele kaart. De trainer van Nieuw Utrecht wisselde gedurende de wedstrijd 2 spelers die langzaamaan voor een rode kaart aan het solliciteren waren. Slim en sportief. Joey Lazonder werd daarna gebracht voor meer balans op het middenveld op de plek van Jasper Foppen. Vlak voor tijd dacht Nieuw Utrecht op gelijke hoogte te komen. De spits van Nieuw Utrecht kon alleen door op Arno Copier en schoot de bal ook binnen. De reden dat hij zo vrij stond, was dat hij buitenspel stond. Uiteindelijk was het slotaccoord voor Marcin Kmiecik. Marcin werd in de ruimte aangespeeld. De keeper van Nieuw Utrecht stond ver voor zijn goal. Marcin schoot de bal van een meter of 35-40 over de keeper heen. Een heerlijke doelpunt van de topscorer van FC Weesp. Hiermee werd het 4-2. Direct hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. 

    Het was meer een spannende wedstrijd dan een goede wedstrijd. Jullie verslaggever kan zich voorstellen dat als leden van Nieuw Utrecht dit verslag lezen, dat zij vinden dat een gelijkspel meer op zijn plaats zou zijn geweest. Alleen voor FC Weesp zijn het 3 hele belangrijke punten in de strijd voor handhaving, mede gezien de nederlagen van Abcoude en PVCV. Voor FC Weesp was dit loon naar het harde werken. Dat werd vandaag collectief gedaan bij FC Weesp; ook door de wissels die goed invielen vandaag. Volgende week heeft FC Weesp een vrij weekend. Dan is wel de belangrijke wedstrijd tussen Quick 1890 en DWS. Dit zijn de 2 ploegen op de 2 veilige plaatsen boven FC Weesp. De week erna ontvangt FC Weesp het hooggeklasseerde SO Soest. Jullie verslaggever valt in herhaling??wederom een lastige wedstrijd. 

    Jullie verslaggever.